Därför får HIF:s nyförvärv inte speltid

Bara en av sju värvningar fick speltid senast

Av: Johan Flinck

Publicerad:
1 av 7 | Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Tashreeq Matthews

HELSINGBORG. HIF värvade sju spelare i somras.

Bara en av dem fick speltid mot IFK Göteborg.

– Det handlar lite om att få dem i fas med de övriga i truppen, säger Henrik Larsson.

Trots en mycket skral ekonomi valde Helsingborgs IF att värva hela sju nya spelare under sommarfönstret (se faktaruta nedan).

Under samma period tappade man tre spelare och lånade ut en.

Men efter att bara ett enda av nyförvärven fick speltid mot IFK Göteborg senast, målvakten Anders Lindegaard, frågar sig många supportrar nu vad HIF skulle med alla nyförvärv till.

Noll segrar på fem matcher

Två av nyförvärven (Lindegaard och lånet Alexander Nilsson) är målvakter som klubben tog in när man fick skadekris på positionen.

Övriga är Alhaji Gero och Daniel Hafsteinsson på längre kontrakt, Tobias Mikkelsen året ut samt lånen av talangerna Ibrahim Bance och Tashreeq Matthews. Den sistnämnde har inte fått arbetstillstånd ännu men de andra är tillgängliga.

Gero, som hade startat fyra matcher i rad, och Mikkelsen, som fick ett inhopp i den första matchen han var tillgänglig i förrförra omgången, blev kvar på bänken mot Göteborg.

Hafsteinsson fick inte ens plats i truppen och det har han bara fått i en av de fem matcher han varit tillgänglig i. Bancé har inte varit med i någon matchtrupp ännu men dä dröjde arbetstillståndet till ganska nyligen.

Då ska man ha i åtanke att HIF inte vunnit på fem omgångar.

Får chansen i cupen

Håller de inte den nivån du tänkte, Henrik Larsson?

– Det är handlar lite om att få dem i fas också med de övriga i truppen. Tobias (Mikkelsen) kom in i förra matchen. Mot Göteborg tvingades vi göra förändringar som vi kanske inte ville göra och då fanns det inte riktigt plats för honom i den matchen, säger HIF-tränaren.

I stället har Larsson gett Armin Gigovic, innermittfältaren från de egna leden som fick a-lagskontrakt i augusti, förhållandevis mycket förtroende.

– Vi tror mycket på Gigovic och därför har vi valt honom före Daniel (Hafsteinsson). Men alla spelare vi tagit in är spelare vi tror kan bidra med någonting, annars finns det ingen anledning att ta in dem. Då är det bättre att lyfta upp spelare från U19-laget, säger Larsson.

Men i dagens cupmatch mot Oskarshamn, nästjumbo i division ett södra, lär flera av nyförvärven få chansen när Larsson tar med sig ett ungt lag med många U19-spelare till Småland.

Mikkelsen, Bancé, Gero och Hafsteinsson är allihop uttagna.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.