Iran slog Wales – efter VM:s första utvisning

Publicerad 2022-11-25

Det första röda kortet under fotbolls-VM 2022 har delats ut.

Walesmålvakten Wayne Hennessey missbedömde en situation långt utanför eget straffområde och delade ut en rejäl smäll på Mehdi Taremi.

Ersättaren Danny Wards inhopp blev till en mardröm.

Iran-spelarna firade rejält. För mot Wales lyckades man vinna efter två mål på tilläggstid.

Först slog Roozbeh Cheshmi till med ett avslut från distans i 98:e minuten. Sedan ordnade Ramin Rezaeian slutresultatet 2–0 med en chipp och drömmen om åttondelsfinal lever nu vidare för Iran.

PLUS: Här är VM-arenorna för 45 000 000 000 kronor

– Det var en underbar dag för oss. Jag har inte ord nog för att säga tack till våra spelare. Det var briljanta, säger Irans förbundskapten Carlos Queiroz i C More.

VM:s första röda kort

För Walesmålvakten Danny Ward kan man minst sagt kalla matchen för en mardröm. Han byttes in i den 86:e minuten och släppte alltså två skott förbi sig.

Anledningen till att Ward fick chansen var för att målvaktskollegan Wayne Hennessey fick rött kort. Han sprang ut från eget straffområde, missade bollen och träffade Mehdi Taremi med sin höft och sitt knä i vad som blev en rejäl smäll.

Domaren Mario Escobar gav gult kort för händelsen, men efter VAR-granskning delades det första röda kortet under det här världsmästerskapet ut.