Här firar de ligatiteln utan Zlatan

Uppdaterad 2015-05-17 | Publicerad 2015-05-16

PSG säkrade ligatiteln utan Zlatan Ibrahimovic.

33-åringen är skadad och syntes inte till i Montpellier när Paris Saint-Germain blev mästare i Frankrike.

Zlatan Ibrahimovic är skadad och missar därmed slutspurten i Ligue 1. Men 33-åringen behövde inte oroa sig.

På lördagskvällen kunde Paris Saint-Germain säkra ligatiteln efter en 2–1-vinst borta mot Montpellier.

Matuidi öppnade målskyttet

Efter 17 minuters spel tog PSG ledningen mot Montpellier. Adrien Rabiot hittade snyggt fram med en passning till Blaise Matuidi, som blev fri med målvakten Jonathan Ligali och satte enkelt 1-0.

Ezequiel Lavezzi utökade till 2-0 i den 26:e minuten. Strax före halvtid reducerade Montpellier till 2-1.

Tolfte ligatiteln

Hemmalaget hade en bra period i andra halvlek då PSG knappt var över på offensiv planhalva, men lyckades aldrig få in en kvittering. PSG är mästare 2014/15.

– Jag är till och med gladare än vad jag var förra året. Den här gången var det tuffare, säger Thiago Silva.

Zlatan kom till klubben inför 2012/13 och har sedan dess tagit ligatiteln varje säsong. Det här är tolfte gången han blir ligamästare under karriären.

Zlatan fanns inte på plats i Montpellier i kväll, så han var inte med när lagkamraterna firade efter slutsignalen. Det är osäkert var 33-åringen, som inte har skrivit något i sin app, befinner sig.

Kan vinna trippeln

PSG, som har vunnit ligan och franska ligacupen, har chans på trippeln den här säsongen. Den 30:e maj spelar de final i Coupe de France mot Auxerre.

– Det är en stor kväll för oss, tre raka ligatitlar, det är magnifikt. Nu ska vi vinna Coupe de France, säger presidenten Nasser Al Khelaifi på presskonferensen.

BILDSPEL: Zlatans 12 ligatitelfiranden