Matchen är slut!

90+3'

... Zlatan skjuter stenhårt rakt i muren. Returen rensas sedan av Parmaförsvarare.

90+2'

Bra frisparksläge för Juventus när Nedved rivs ner av Morfeo strax utanför Parmas straffområde. Zlatan kliver upp...

90+2'

Nedved är framme och plockar upp en retur till vänster om målet. Han skjuter från snäv vinkel och den lysande Frey lyckas få ett par fingrar på bollen. Zalayeta är nära att få en tå på bollen men hinner inte fram.

90+1'

Kortare spelavbrott när Bovo blir liggande i eget straffområde efter sin duell mot Zalayeta. Samtidigt aviserar den assisterande domaren 5 (!) tilläggsminuter.

89'

Zalayeta får en bra möjlighet i Parmas straffområde men Bovo offrar sig och kan rädda.

87'

Juventus byter ut Camoranesi och in kommer istället Kapo.

86'

Måål! 1-1 Marco Marchionni

Marchionni vinner en närkamp mot Montero som dessutom springer ihop med Zambrotta. Marchionni tar fart in i Juves straffområde och avlossar ett hårt skott rakt mot Buffon. Juventus målvakt tvingas lämna retur och då är Marchionni själv framme och petar bollen i mål.

83'

Parma får en bra möjlighet att kvittera. Alessandro Rosina kommer med fart och har ett par olika spelalternativ. Han väljer att passa ut mot Gilardino på vänsterkanten men passningen blir för hård. Gilardino blir rasande på Rosina.

82'

Zlatan kommer rusande i Parmas straffområde och får ett inlägg från högerkanten. Han kommer dock fel till bollen och petningen går någon meter över.

80'

Parma gör sitt sista byte. Tonino Sorrentino ersätter Paolo Cannavaro.

77'

Ett kort spelavbrott uppstår när Simplice blir liggande på mittplan. Camoranesi gick tufft in i en närkamp men slipper kort.

75'

Juventus får ny hörna, från vänster. Camoranesi slår ett skruvat inlägg men detta rensas enkelt av Bovo.

72'

Emerson får gult kort när han river ner sin landsman Simplice.

71'

Parma gör sitt andra byte. Ut går Bresciano och in kommer Rosina.

70'

Nedved får en passning i sidled från Camoranesi och driver in centralt. Han drar på ett stenhårt skott från cirka 25 meter som smiter halvmetern utanför höger stolpe. Mycket fint skott.

68'

Zlatan ser mycket pigg ut efter sitt mål och leker nu fotboll ute på vänsterkanten. Till blir Bonera frustrerad och river ner honom men Parmaliberon slipper kort.

66'

Även Parma gör sitt första byte. Grella lämnar plan och in kommer istället Marchionni.

64'

Måååål!! 0-1 Zlatan!!

Zlatan möter ett högerinlägg mitt framför mål och blir helt fri. Han nickar behärskat bollen rakt i mål.

64'

Juventus tränare Capello gör sitt första byte. In kommer Zalayeta och ut går Del Piero.

60'

Zlatan får ny möjlighet. Nedved petar fram en boll till Del Piero som direktspelar på djupet till Ibrahimovic som kommer med fart. Zlatan är dock hårt trängd av lillebror Cannavaro och får inte till något avslut.

59'

Parma slår en kort vänsterhörna och efterföljande inlägg slås av Simplice in till Gilardino men han är hårt trängd och lyckas inte riktigt vända om.

55'

Emerson snappar upp en boll ett par meter utanför Parmas straffområde. Han skjuter hårt och lågt men Frey gör ännu en tv-räddning nere vid sin högra stolpe.

52'

Montero river ner Morfeo ännu en gång, denna gången till vänster utanför Juventus straffområde. Domaren tvekar inte och delar ut ett välförtjänt gult kort.

50'

Juventus får frispark ett par meter utanför Parmas straffområde när Pavel Nedved faller tämligen enkelt i duell med Simplice. Del Piero kliver upp, skjuter till vänster om muren men Frey gör ännu en vacker räddning. I efterföljande situtation spelar Zlatan för tufft och domaren blåser för Parma-frispark.

48'

Paulo Montero varnas muntligt av domaren när han bryter ett kontringsförsök av Parma och river ner Morfeo i mittcirkeln.

46'

Andra halvlek är igång!

Första halvlek går i Juventus favör. Efter cirka kvarten spelad börjar man dominera och anfallen avlöser varandra. Zebina är mycket pigg på sin högerkant och hela Juventus mittfält spelar stabilt. Zlatan har blixtrat till ett par gånger och hans skott i 27:e minuten ska vara mål. Räddningen finns inte. Men Frey imponerar idag i Parmas mål och likaså gör Bresciano en utmärkt första halvlek. Gilardino började trögt men har kommit i ett par giftiga kontringar mot slutet.

45' min

Domaren blåser av första halvlek!

Inga tilläggsminuter.

43' min

Parmaförsvaret slarvar igen! Bonera ska nicka tillbaka en boll till Frey men missberäknar nicken totalt. Bollen går istället i en vacker båge över (!) Frey och någon meter utanför den högra stolpen. Nära självmål för Bonera!

41' min

Parma slarvar i eget straffområde. Man misslyckas med att rensa bort en enkel boll och Emerson är observant framme och snappar upp bollen. Hans skott går dock en bit utanför.

39' min

Parma kommer i ett allt mer sällsynt anfall. Gilardino driver in i straffområdet men hans skott täcks av en uppoffrande storebror Cannavaro. Returen plockas upp av Bresciano som skjuter direkt. Även hans skott täcks av en uppoffrande Juve-försvarare, men denna gången är det Paulo Montero.

37' min

Zlatan lurar upp Bonera på läktaren och rycker på högerkanten. Han slår ett hårt inlägg mot Del Piero som Bovo kan rensa. Möjligtvis med handen, åtminstone enligt Juve-spelarna, men domaren friar.

36' min

Pavel Nedved rivs ner på sin vänsterkant, en bit utanför Parmas straffområde. Juventus får frispark men Del Piero lyckas inte nå fram till någon av sina medspelare i straffområdet.

33' min

... Frisparken petas snett bakåt till Bovo som satsar enbart på kraft och skottet går högt över.

32' min

Gilardino spelar in bollen till Morfeo som driver ett par steg framåt och rivs ner ett par meter utanför Juventus straffområde. Mycket farligt frisparksläge för Parma...

30' min

Juventus får ny högerhörna som slås kort. Efterföljande inlägg slås av Zebina men kan enkelt plockas ner av Frey. Såväl Frey som Zebina har varit mycket framträdande under den första halvtimmen.

27' min

Oj, oj, oj! Zlatan är mycket nära att göra mål! Zebina driver in till höger i Parmas straffområde och passar snett bakåt till Zlatan som skjuter direkt. Frey gör en mirakulös räddning och bollen kan sedan rensas utom fara.

25' min

Parma får frispark någon meter utanför Juventus straffområde efter att Montero rivit ner Gilardino. Bovo lägger upp bollen men skjuter rakt i täckande mur.

22' min

Juventus anfaller återigen från vänsterkanten. Del Piero klackar vackert bollen till Zambrotta som kommer i hög fart. Denne slår ett lågt inlägg till Nedved som petar vidare bollen bara någon halvmeter utanför bortre stolpen. Mycket vackert av Juventus.

19' min

Pavel Nedved rör sig nu över stora ytor. Han är nästan nere på Zebinas högerbacksposition när han hämtar bollen och iscensätter ett nytt Juventusanfall. Bollen når till slut Blasi som fyllt på ute på Nedveds vänsterkant. Han slår ett inlägg som når Zlatan Ibrahimovic men han är något trängd och skottförsöket kan rensas tämligen enkelt av Simplice.

Sitiuationen leder till en ny resultatlös Juventushörna.

17' min

Juventus får matchens första hörna, från höger. Denna rensas dock enkelt undan av Parmaförsvarare vid första stolpen.

14' min

Zebina dribblar bort  Potenza en bit utanför Parmas straffområde. Zebina drar sedan inåt och avlossar ett skott med vänsterfoten men detta blir alldeles för löst och Frey kan enkelt klistra bollen.

13' min

Gilardino kommer i anfall för Parma och lyfter bollen vackert mot en framrusande Bresciano. Domare De Santis har dock hunnit blåsa för offside.

11' min

Parma spelar en typ av 5-3-1-1. Bonera spelar libero, ett steg bakom backlinjen. Framåt ligger Morfeo i en släpande roll bakom Gilardino.

8' min

Stolpskott! Zlatan förlorar en nickduell mot Paulo Cannavaro men bollen hamnar rakt framför Camoranesi, ett par meter utanför Parmas straffområde. Camoranesi skjuter direkt och skottet går stenhårt i den bortre stolpen. Mycket nära mål!

6' min

Parma kommer i en farlig kontring. En lång djupledsboll från egen planhalva går mot Gilardino. Buffon är dock tidigt ute och kan rensa någon meter utanför eget straffområde.

4' min

Juventus kommer i sitt första riktiga anfall. Zebina skickar en lång crossboll till Nedved som möter till vänster utanför Parmas straffområde. Han driver in i straffområdet men får inte riktigt kontroll på bollen och Bovo kan rensa.