Men det var Inter som tog ledningen.

Genom en solklar studs på Adrianos arm.

Ett handbollsmål som visade sig bli avgörande.

Derbynas derby blev precis så fartfyllt, innehållsrikt och spännande som ett derby ska vara.

Det bjöds på fantastiska lägen, missade chanser, bortdömda mål - och mål som inte borde ha dömts in.

Adrianos arm

För snackisen efter matchen lär utan tvekan handla mest om Inters ledningsmål. Efter 29 minuter fick Maicon fram ett inlägg från högerkanten som med fantastisk precision nådde Adriano. Och Adriano, som inte spelat på fyra matcher, tackade genom att göra 1-0.

Det var bara det att domare Rosetti missade det alla andra såg, bollen studsade på Adrianos arm och in bakom Abbiato.

Bra läge

Före ledningsmålet var Zlatan Ibrahimovic inblandad i en fin möjlighet. I den 18:e minuten klackade Zlatan ut på kanten till Cambiasso som fick till ett perfekt inlägg till Dejan Stankovic. Stankovic var helt ren i straffområdet, men väntade för länge och Ambrosini hann lägga en perfekt brytning bakifrån.

Stankovic fick dock möjligheten att sona sitt misstag. I den 43:e minuten nickade Zlatan ner bollen fram till Stankovic som satte 2-0. Enkelt och elegant.

Vid det här läget ägde Inter matchen. Milan tappade mark, backlinjen släppte fram Zlatan och grabbarna alldeles för lätt och hela matchbilden var blåsvart.

Milans kontakt

Men vändningen kom. Efter 71 minuter visade Jankulovskij vägen med sin underbara passning till Alexandre Pato. Pato la in bollen, 2-1, och plötsligt hade Milan kontakt igen.

Det räckte dock inte. För trots att Milan radade upp chanser och till och med satte 2-2, jodå, Inzaghi kvitterade men var offside, så höll Inter undan.

Matchen slutade 2-1 och nu är det svårt att tro att Inter ska förlora Scudetton. Milan är elva poäng efter, och Inter är hela nio poäng före tvåan Juventus.

– Vi vet inte än, men det ser bra. Jag är mest glad för min egen insats. Jag har fått tillbaka mina lagkamraters förtroende, säger Adriano till Rai TV.