United vände tvåmålsunderläge – efter Matics pärla

Publicerad 2018-03-05

Kalldusch direkt för Manchester United i bortamötet mot Crystal Palace.

Elva minuter in i matchen sköt London-lagets Andros Townsend ett skott som styrdes på Victor Nilsson Lindelöf – och in i mål.

Men i den andra halvleken hämtade United upp 0–2 till vinst 3–2. Nemanja Matics halvvolley på tilläggstid sköt upp United på andraplats i ligan.

Crystal Palace hade på 17 försök aldrig vunnit mot Manchester United i Premier League – och trots en fin insats på Selhurst Park blev det inga poäng den här gången heller.

Roy Hodgsons mannar öppnade piggast, och redan efter elva minuter fick de utdelning. Den belgiske anfallaren Christian Benteke drev fram bollen mot Uniteds straffområde innan han spelade den i sidled till en mötande Andros Townsend – som klippte till direkt med vänstern.

Skottet tog snabbt styrning på Victor Nilsson Lindelöf, och letade sig in bakom en chanslös David de Gea.

Tidigt i den andra halvleken kom även 2–0 för Crystal Palace. Hemmalaget spelade en snabb frispark på en fristående Patrick van Aanholt, som i sin tur pangade upp bollen intill de Geas främre stolpe.

Lukakus fjortonde ligamål

– Det fruktansvärt barnsliga andramålet ändrade allting. Men mina spelare fortsatte att kämpa och visade bra moral, säger José Mourinho till Sky Sport.

Det såg länge ut som att Palace skulle orka behålla greppet om matchen, men en kraftig United-offensiv visade sig bära frukt.

Lindelöfs mittbackskollega Chris Smalling nickade in reduceringen i den 55:e minuten, och dryga 20 minuter senare gjorde Uniteds 800-miljonersman Romelu Lukaku 2–2 efter en rörig situation i hemmalagets straffområde.

”Egentligen inte mitt jobb”

Manchester United visade musklerna i matchens slutskede. I den 91:a minuten studsade ett misslyckat inläggsförsök fram till mittfältaren Nemanja Matic som tog emot bollen och drog till. Bollen gick i en fin båge förbi Wayne Hennessey i målet. Det var en vändning i sann Alex Ferguson-anda.

– Efter deras andra mål var det tufft för oss att komma tillbaka, men vi visade karaktär och gjorde exakt som tränare sa åt oss. Jag är glad att jag fick göra mitt första mål för Manchester United. Jag vet att det egentligen inte är mitt jobb att göra mål, men jag är glad att det gav oss tre poäng, säger segerskytten Matic till Sky Sports efter matchen.

Toppmöte mot Liverpool väntar

– Du behöver alltid ha lite tur för att vinna en match i slutminuterna. Ibland förtjänar vinnaren att hyllas, men jag tycker att Roy Hodgson gjorde allting rätt. Att komma tillbaka från 0–2 på bortaplan mot ett lag som är i desperat behov av poäng ger oss en härlig känsla i laget, säger José Mourinho.

3–2-segern tar upp Manchester United på en andraplats i ligan, och man gick därmed om sina rivaler Liverpool. De båda lagen ställs mot varandra på lördag.

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se