Mattias Jonson låg bakom 4-1-segern mot Örebro

Örebro blev en munsbit och Dif vann enkelt med 4-1.

Djurgården – svenska mästare 2002, 2003 och 2005 – är på väg mot ett nytt guld.

Efter 4-1 hemma mot Örebro rycker laget i den allsvenska tabellen.

Fick drömstart på matchen

Brassen Enrico låg bakom Djurgårdens drömstart på Stadion.

Först slog han ett inlägg från vänster som Johan Arneng mötte med pannan, 1-0.

18 minuter senare bröt han ett Örebro-uppspel, spelade fram en helt ren Mattias Jonson som kallt rullade in 2-0.

Djurgården dominerade den första halvleken och skapade flera farliga chanser.

Ändå fick Örebro kontakt med en reducering strax före halvtid.

Abgar Barsom, tidigare i Djurgården, slog in ett inlägg längs med marken från höger och Pa Dembo Touray nådde in bollen.

Lagkaptenen Markus Johannesson försökte rensa undan bollen – men skickade in den i eget mål.

Med kvarten kvar att spela punkterade hemmalaget matchen. Mattias Jonson slog ett inlägg från höger som Jones Kusi Asare tryckte in behärskat med pannan.

”Sätter press på de andra lagen”

Thiago Quirino Da Silva fastställde slutresultatet till 4-1 med fem minuter kvar att spela.

Tre omgångar återstår av allsvenskan – och segern kan ha varit ett guldryck.

– Det får vi verkligen hoppas. Vi sätter i alla fall press på de andra lagen. Nu kan vi bara luta oss tillbaka, säger Jonson till TV4.

– Vi avgör matchen med vårt 3-1 mål som kommer lägligt när Örebro satsar det sista för en kvittering.

Ex-landslagsmannen drog på sig sin tredje varning och missar nästa match mot Gefle borta.

– Sånt som händer, säger han.

I och med segern klättrade Djurgården förbi Blåvitt i toppen. Göteborg spelar sin match i den 23:e omgången på måndag mot Hammarby.