Elfsborgs kalldusch

Uppdaterad 2011-03-09 | Publicerad 2007-09-29

Tappade en viktig seger med två minuter kvar

Sen kvittering Med bara två minuter kvar av matchen mot Elfsborg slog Martin Ekström in kvitteringen efter ett långt inkast. Målet kom som en kalldusch för guldjagande Elfsborg som tappade viktiga poäng i toppstriden.

Här försvinner förmodligen Elfsborg från den allsvenska guldstriden.

Med två minuter kvar att spela kvitterade Martin Ekström för sitt BP.

– Det är inte realistiskt längre, säger Elfsborgtränaren Magnus Haglund till TT.

Regerande svenska mästarna Elfsborg, utan Stefan Ishizaki, Daniel Alexandersson och Johan Wiland, var på väg att haka på Djurgården i den allsvenska guldjakten.

Då slog Martin Ekström till – och ridån gick ned.

Kvitterade efter långt inkast

Med två minuter kvar att spela torkade Philip Haglund av bollen med en handduk, tog sats och kastade in bollen i straffområdet.

Elfsborg stötte undan bollen men inte bättre än att den landade framför fötterna på Martin Ekström.

Ekström fick inte speciellt bra träff på skottet men bollen letade sig ändå in i vid den bortre stolpen.

Wilands ersättare Abbas Hassan reagerade för sent.

Elfsborg ägde mycket boll och tog också ledningen tio minuter in i andra halvlek när Martin Andersson slog in bollen framför mål och Fredrik Berglund satte 1-0 distinkt.

Fyra poäng upp till Djurgården

Borås-laget tappade dock initiativet med kvarten kvar att spela och BP radade upp chanser. Med mer skärpa och lite flyt kunde bottengänget fått med sig samtliga tre poäng från Grimsta.

– Jag är inte riktigt nöjd. Vi skapar flera bra möjligheter i matchen och försöker vinna matcherna. I dag blir det bara oavgjort, säger BP-tränaren Claes Eriksson.

Poängtappet svider för Elfsborg som nu har fyra poäng upp till serieledande Djurgården med bara tre omgångar kvar att spela.

BP är nästjumbo – två poäng före Trelleborg men med en match mer spelad.