Aquilanis raket sänkte Palermo

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2007-08-26

Roma vann i ligapremiären

Vilket mål Romas Albert Aquilani gratuleras av överlyckliga lagkamrater efter sitt mål mot Palermo.

Romas tifosi kan fortsätta jubla.

Laget gick vinnande ur premiärmötet mot Palermo borta.

Ett ballistisk delikatess av Alberto Aquilani fastställde slutresultatet: 2-0 till Roma.

Roma besegrade Palermo med 2-0 i ligapremiären på Renzo Barbera efter mål av Philippe Mexes och Alberto Aquilani i första halvlek. Palermo var nära att reducera i andra halvlek men kom inte närmare mål än en stolpträff.

Matchen var bara knappt tre minuter gammal när Roma slog till. Efter ett inlägg av Rodrigo Taddei på högerkanten kunde Philippe Mexes peta in 1-0-målet bakom Alberto Fontana i Palermos mål.

Hemmalaget var nära att kvittera strax efter – men Ciro Capuanos nick i den 11:e minuten gick ribba ut.

Aquilianis kanon

Istället för en kvittering för Palermo blev det en utökning för Roma – med ett kanonskott av Alberto Aquilani från långt utanför straffområdet. Bollen letade sig in i nedre högra hörnet bakom Alberto Fontana.

Roma fortsatte att dominera i början av andra halvlek. Ett skott av nyförvärvet Ludovic Giuly räddades med nöd och näppe av Fontana i Palermo-målet.

Men hemmalaget växte in alltmer i matchen och hade ett par vassa chanser att reducera.

I den 65:e minuten slog Fabrizio Miccoli till med ett hårt skott från strax utanför straffområdet. Bollen dundrade in i insidan av stolpen och fortsatte ut.

Cavani fick ett ypperligt läge att göra mål tio minuter senare efter en passning av Miccoli i straffområdet – men Doni lyckades mirakelrädda skottet med vänsterhanden.

2-0 till Roma i ligapremiären – och laget hakar därmed på konkurrenterna Milan och Juventus i toppen.