Turken Samet Akaydin rullade bollen i eget mål

Fotbolls- EM: Spelschema med alla matcher och tv-tider

Det är ingen bra idé att bjuda Portugal på mål.

Men det var exakt vad turken Samet Akaydin gjorde.

– Amen snälla någon, säger experten Jens Fjellström i TV4.

Fotbolls-EM

Efter 28 minuter hade Portugal 2–0 på Turkiet i Dortmund.

Ledningsmålet kom till efter 21 minuter via ett vackert broderande på vänsterkanten där Nuno Mendes hittade in snett inåt bakåt till Manchester City-spelaren Bernardo Silva.

När portugiserna dubblade ledningen sju minuter senare behövde man inte göra speciellt mycket själva.

”Amen snälla någon”

Joao Cancelo satte en boll på djupet mot Cristiano Ronaldo, som missförstod sin lagkamrat. Bollen hamnade i stället hos den turkiska mittbacken Samet Akaydin. Han bestämde sig tidigt för att rulla hem till målvakten Altay Bayindir. Men när passningen kom fanns inte Bayindir där. I stället gick den in i mål.

– Amen snälla någon. Regeln är ju den att spelar du hem bollen till målvakt, spela den aldrig hem så den kan gå i mål. Olyckligt i varje fall. Det är kalkon, säger experten Jens Fjellström i TV4.

Matchen slutade 3–0 efter att Bruno Fernandes fått öppet mål av Cristiano Ronaldo när knappa timmen var spelad.

Portugal har sex poäng på två matcher och toppar gruppen.