Uppdaterad 2011-03-08 | Publicerad 2005-04-04

Domarskandal i Barcelona.

Alfonso Pino Zamoranos katastrofinsats kan bli avgörande för den spanska guldstriden.

- Han rånade oss, säger den besvikna Betis-stjärnan Joaquin.

Domaren stod i centrum när Barcelona tog poäng på övertid. Gästerna Betis var rejält upprörda.

Betis hade chanserna och spelet. Faktum är att ligafyran spelade ut Barcelona och hade fått tre poäng med sig hem till Sevilla vilken annan dag som helst.

Men Alfonso Pino Zamorano ville annorlunda. Med pipan i högsta hugg såg han till att Barça till slut fick oavgjort i toppmötet.

14 minuten: Betis har precis gjort 1-0 när David Rivas drar ner Deco i straffområdet. Straffen var korrekt dömd, men frilägesutvisningen mycket tveksam eftersom Deco inte hade kontroll på bollen. Eto"o omsätter straffen till 1-1.

81 minuten: Betis leder med 3-1. Barcelonas högerback Belletti faller i Betis straffområde när han snuddar vid Edu. Eto"o gör sitt andra straffmål, 2-3.

86 minuten: Deco stoppar en Betis-kontring på ett oschyst sätt och borde ha åkt på sin andra varning. Det tyckte inte Zamorano.

94 minuten: Alla undrar var Zamorano hittat fem övertidsminuter. Då spelar Deco, som egentligen borde stått i duschen, fram Giovanni van Bronckhorst till kvitteringsmålet.

- Det här var en herre som inte ville att vi skulle vinna matchen, sa Betistränaren Lorenzo Serra Ferrer.

Eftersom Real Madrid vann mot Albacete har laget krympt Barças försprång till nio poäng. Nästa vecka möts lagen i Madrid.

- Vi vann en poäng, i dag var inte vår dag. Jag vill inte prata om domarens insats, men jag kan lova att matchen mot Madrid blir en annan historia, säger Barçatränaren Frank Rijkaard.