Hiljemark frälste Elfsborg i slutsekunden

Uppdaterad 2018-07-30 | Publicerad 2012-10-07

Elfsborg upp i serieledning

Oscar Hiljemark, 20, agerade stor matchhjälte när Elfsborg vann med 2-1 borta mot Gais.

Efter att ha bombat in det första målet i slutet av första halvlek tryckte han sedan in det andra i 95:e minuten.

– Det är såhär man vinner SM-guld, säger C Mores expert Joachim Björklund.

Efter AIK:s förlust tidigare under söndagen var det läge för en perfekt dag för Borås-laget.

Det satt långt inne – men Elfsborg tog säsongens första seger på naturgräs när man vann över Gais med 2-1 i ett mycket viktigt möte.

Boråsarna hade bara tagit två av 49 poäng på naturgräs inför matchen och mardrömmen såg ut att fortsätta när Lasse Nilsson brände en straff i 85:e minuten.

Men i och med Oscar Hiljemarks sena avgörande gick laget upp i serieledning, två poäng för Häcken.

– Det var en svår match. Vi får jobba hårt och lägga ned mycket arbete. Det är väldigt skönt att vinna, säger matchhjälten Hiljemark till C More.

Kalldusch

Länge såg det ut som att Erik Johansson, för dagen anfallare, skulle förstöra festen när han tryckte upp 1-1 i krysset.

Hiljemark, som också gjorde Elfsborgs första mål, fick sedan agera frälsare när han, via en styrning på en Gais-spelare, sköt in 2-1 i 95:e minuten.

– Det var ingen fantastisk fotbollsplan, det var mycket kriga och vi fick jobba i 90 minuter, säger han.

För Gais är det en mörk dag – efter sju år i allsvenskan är man nu klara för nedflyttning.

Bakom Elfsborg på 52 poäng jagar Häcken (50 poäng), Malmö (49 poäng) och AIK (47 poäng).