Succéduon bakom allt – går för titeln

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

Tottenham sätter press på rivalerna i titelracet

Foto: AFP

Ifrågasatt i inledningen av säsongen.

Nu är Harry Kane glödhet.

Trion Kane, Dele Alli och Erik Lamela håller Tottenham kvar i titelracet.

I fjol slog Harry Kane igenom med dunder och brak och kom tvåa i Premier Leagues skytteliga med 21 fullträffar. Riktigt lika bra gick det inte i inledningen av säsongen 2015/16. Kane var mållös i de sex första omgångarna – men sen lossnade det.

Låg bakom allt

22-åringen har formligen öst in mål för sitt ”Spurs” och på söndagen tryckte han in ligamål nummer 18 – och 19 vilket gör att han nu delar skytteligaledningen med Leicesters Jamie Vardy. Båda gångerna spelades han dessutom fram av säsongens stora utropstecken, Dele Alli.

Kane – som redan hade haft ett avslut i stolpen – spräckte nollan mot jumbon Aston Villa precis före paus och direkt i inledningen av den andra halvleken slog han alltså till igen.

Den gången var det återigen Alli som noterades för assisten men Erik Lamela – som hittat storformen – förtjänar att nämnas för sin öppnande passning i upprinnelsen till anfallet.

– Fantastiskt skönt att göra två nya mål, men det viktigaste är att vi vinner matchen, säger Harry Kane i Viasat Fotboll.

Han hyllar också kollegan Alli.

– Han har vari riktigt bra hela säsongen, säger Kane.

Minskar gapet

Matchen slutade 2-0 och Tottenham sätter därmed press på serieledande Leicester. Två poäng skiljer lagen åt. ”The Foxes” har dock en match mindre spelad och kan öka gapet till fem poäng vid händelse av seger mot Newcastle i morgon, måndag.

– Vi vet att det är möjligt (att vinna titeln). Vi vet hur bra vi är som lag. Men det gäller att ta en match i taget och inte segla i väg i tankarna, säger Dele Alli i Viasat Fotboll.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.