Ordbråket efter Chelseas 0-0

Uppdaterad 2014-01-30 | Publicerad 2014-01-29

”Om fotbollen vore rättvis skulle de straffats”

Chelsea fick bara oavgjort mot West Ham och tappar värdefulla poäng i toppstriden.

Efter 0-0 lär José Mourinhos gäng drömma mardrömmar om målvakten Adrián – som storspelade på Stamford Bridge.

– Vi visar att vi klarar av att hantera världsklasspelare i 90 minuter, säger managern Sam Allardyce.

– Det här är inte Premier League, det är fotboll från 1800-talet, säger Mourinho.

West Hams målvakt klappas om efter nollan mot Chelsea.

72-28 i bollinnehav, 39-1 i avlossade skott, 13-3 i hörnor – men bara en poäng efter 0-0 för Chelsea mot bottenlaget West Ham.

Det blev en tung onsdagskväll på Stamford Bridge medan toppkonkurrenten Manchester City samtidigt krossade Tottenham, och gör ett miniryck i toppen av tabellen.

West Ham blev tillbakapressat under hela matchen men hade målvakten Adrián som storspelade.

”Offrade sig på allt”

– Vi spelade mot ett lag som endast kom hit för detta, bara försvarade. Om matchens lirare ska gå till deras målvakt ska priset gå till alla deras spelare. De offrade sig och slängde sig på allt, säger en besviken Mourinho i Viasat-sändningen direkt efter matchen.

– Jag skyller inte på dem, men ibland tycker jag fotbollen bestraffar folk och idag var det inte rättvist. Om fotbollen vore rättvis skulle de straffats. De fick poängen de kom hit för, så grattis till dem.

Fotparad – i 97:e minuten

Chelsea radade upp chanser och slutminuterna blev dramatiska. I 79:e minuten gick Samuel Eto'o ner i straffområdet utan gehör, Adrián svarade för en storräddning på Hazards närskott en stund senare – och följde sedan upp med en makalös fotparad på Lampards skott i 97:e (!) minuten.

Det var frustrerat i Chelsea efteråt och på presskonferensen fortsatte en frustrerad Mourinho att attackera West Hams defensiva strategi.
– Det här är inte Premier League, det är fotboll från 1800-talet. Det är väldigt svårt att spela när bara ett lag vill, säger Mourinho och skämtade bittert:

– Det enda jag kunde plockat fram var en Black & Decker för att borra sönder deras vägg...

Lyckan var stor hos West Ham och Sam Allardyce var inte sen att strö salt i Mourinhos sår.

”Älskar att se Chelsea böna och be”

– Vi kan inte komma hit och spela en lika öppen match som Manchester United gjorde, så dum är jag inte. Jag har så mycket erfarenhet som vem som helst i den här ligan. Vi är glada att lämna Stamford Bridge med ett bra jobb och ett bra resultat, sa han i Viasat.

Allardyce tycktes också njuta av Mourinhos frustration och var därför inte sen att svara på kommentaren från presskonferensen:

– Jag bryr mig inte ett skit, om jag ska var ärlig. Jag älskar se Chelsea böna och be åt domaren, försöka påverka honom och se José hoppa upp och ner, säger ’Big Sam’ enligt The Mirror.

– Han kan inte ta det, eller hur? Han kan inte ta att vi utklassar honom taktiskt, så han kan säga vad han vill.