”Jag tackar Gud och Ronaldinho

I maj 2010 bröt Kalmar kontraktet med floppen Jael.

Nu gör brassen succé tillsammans med Ronaldinho i Flamengo.

– Jag tackar Gud i första hand, men även R10 (Ronaldinho), säger 22-åringen dagstidningen O Globo enligt DN.se.

Jael Ferreira snittade ett mål i varannan match i den brasilianska andraligan för Bahia när Kalmar FF upptäckte anfallaren. Inför säsongen 2010 slog Nanne Bergstrand till men köpet blev en rejäl flopp.

Slog sin sportchef

Efter noll mål och bara två allsvenska inhopp bröts kontraktet i maj 2010. Nu är Kalmar FF ett mittenlag i allsvenskan samtidigt som Jael dansar samba tillsammans med Ronaldinho i Brasilien.

Efter att återigen ha öst in mål i andraligan med Bahia hamnade 22-åringen i blåsväder. Jeal attackerade klubbens sportchef med knytnävarna, skriver DN.se, efter att ha bötfälls för att ha missat en läkarundersökning. Lösningen blev en utlåning till Flamengo och spel med legendaren Ronaldinho.

Matchhjälte

Nu är obesegrade Flamengo ligaledaren efter lördagens seger mot Coritiba med 1-0 – matchhjälte Jael Ferreira på passning från Ronaldinho. 22-åringen kom in efter 81 minuter och nickade åtta minuter senare Ronaldinhos inlägg i mål.

– Jag tackar Gud i första hand, men även R10 (Ronaldinho), säger Jael till O Globo.