Klart: Gustafson till Feyenoord

Av: Robert Rosén

Publicerad:
Uppdaterad:

Häcken överens med holländska klubben

Simon Gustafson.
Foto: TT
Simon Gustafson.

Simon Gustafson är klar för en flytt till Nederländerna och Feyenoord.
BK Häcken går ut med nyheten på sin hemsida och bekräftar att allt blir klart i dag.

I förra veckan kunde Sportbladet avslöja att Simon Gustafson, 20, lämnar BK Häcken för Feyenoord. Göteborgsklubben bekräftar nu på sin hemsida att klubbarna är överens och att Gustafson i dag genomgår läkarundersökningen och kommer slutförhandla om sitt personliga avtal.

– Simon är en otrolig talang som hela tiden utvecklats och varit mycket nyttig för oss sen han kom till klubben som 18-åring, säger Häckens sportchef Sonny Karlsson till klubbens hemsida.

”Alltid välkommen tillbaka”

Som Sportbladet skrev i går uppger Voetbalkrant att mittfältaren kostar två miljoner euro (drygt 19 miljoner kronor) att lösa från sitt kontrakt som löpte över säsongen 2016.

Sonny Karlsson deklarerade även på Häckens hemsida att mittfältaren alltid är välkommen tillbaka till klubben.

– Vi är glada för hans skull att en så bra och anrik klubb som Feyenoord vill satsa på honom och fortsätta utveckla honom. Den dag han känner sig klar med proffslivet utomlands är han alltid välkommen tillbaka till Häcken.

26 poäng i Allsvenskan

Tidigare i sommar var Simon Gustafson en del av det svenska U21-landslag som vann EM-guld i Tjeckien - det blev dock inga framträdanden i slutspelet för 20-åringen.

Gustafson gjorde totalt 68 allsvenska matcher och 26 poäng för Häcken under två och en halv säsong. Under den nuvarande säsongen hann det bli 14 matcher och fem poäng för mittfältaren.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.