Pendlar mellan rehab och tv-inspelning

Erik Bergs nya vardag: Hoppas vara tillbaka innan säsongen är slut

Av: Patrik Brenning, Torbjörn Ek

Publicerad:

Erik Berg har inte gett upp säsongen med guldjagande Djurgården.

Nu pendlar 30-åringen mellan sin rehabiliteringsträning och tv-produktionen tillsammans med sambon Carina Berg.

– Jag kämpar med att kriga mig tillbaka och jag hoppas vara tillbaka innan säsongen är slut så jag kan spela lite matcher i år i alla fall, säger Berg.

Erik Berg har varit borta från spel sedan i början av juni på grund av en knäskada. Enligt Expressen kommer 30-åringen troligen att opereras och därmed missa resten av säsongen.

– Jag kämpar med att kriga mig tillbaka och jag hoppas vara tillbaka innan säsongen är slut så jag kan spela lite matcher i år i alla fall, säger försvararen när Aftonbladet träffar honom i samband med en pressträff för 30-åringens nya tv-program tillsammans med sambon Carina Berg.

”Det som gör att vi vinner”

Att Djurgården just nu leder allsvenskan gör knappast att spelsuget minskar.

– Det är jättetråkigt att vara på sidlinjen när det går så pass bra för laget. Jag försöker vara där och sprida god stämning, jag inbillar mig att det är det som gör att vi vinner så många matcher, säger Berg och skrattar.

Rehabiliteringen har också varit lite annorlunda för Djurgårdsspelaren. Berg spelar just nu in programmet “Bergs drömkåk” tillsammans med sambon Carina. I programmet renoverar paret ett skärgårdshus de köpt tillsammans.

”Inga fysiska under”

Carina, som väntar parets första barn, berättar att Erik just nu rehab-tränar sex dagar i veckan och åker ut till skärgårdsön efter träningen varje dag för att försöka hjälpa till med renoveringen.

– Vi är inga fysiska under just nu som kan hugga i liksom, Erik tränar jättemycket rehab just nu, sex dagar i veckan kör du rehab så det är efter rehab-träningen som vi åker ut till ön och då sitter jag och klappar mig för magen och du sitter och håller dig för knät.

Publicerad:

LÄS VIDARE