IFK Göteborg kryssade i årets första träningsmatch mot Halmstads BK.

Glädjande för laget är att mittbackstalangen Rasmus Wikström fick starta efter en långvarig knäskada.

Hans första start på 543 dagar.

IFK Göteborg

Fyra minuter allsvensk fotboll var allt Rasmus Wikström, 19, hann med under fjolsäsongen. Detta efter att ha kämpat med den korsbandsskada han ådrog sig i sin allsvenska startdebut mot Falkenberg.

Startdebuten skedde den 12 augusti 2019. Under fredagen, den 5 februari 2021, fick Wikström äntligen ingå i en startelva för IFK Göteborgs A-lag igen. 543 dagar senare.

Namne målskytt

Det var dock en annan Wikström som stal rubrikerna. Halmstads Emil Tot Wikström. Redan i den sjätte minuten rann han igenom Blåvittförsvaret, och avslutade till vänster om Giannis Anestis.

Avslutet såg inte helt otagbart ut, men rullade in till 1–0.

Målet stod sig halvleken ut, och till den andra halvleken var det helt andra elvor som kom ut till spel. Bland annat byttes Rasmus Wikström ut, med ett godkänt betyg.

In kom istället Carl Johansson, som värvades från Falkenberg efter förra säsongen. Nu fick han debutera för sin nya klubb.

– Jag tycker att det kändes okej. Jag kör min min grej. Snackar och tar för mig, säger han till Discovery Plus.

Målskytt i A-lagsdebuten

Dryga kvarten in hittade Blåvitt en kvittering. Hosam Aiesh, som fått knapert med speltid under Roland Nilsson, kom loss längs vänsterkanten. Därifrån hittade han Alfons Nygaard, 18, som blev målskytt i sin A-lagsdebut.

Målet blev matchens sista, och mötet slutade 1–1. Ett inte särskilt oväntat resultat, sett till matchbilden i minusgraderna på Valhalla IP:s konstgräs.

Härnäst väntar ännu en allsvensk nykomling för IFK Göteborg. Nämligen Degerfors.

Halmstad spelar nästa träningsmatch mot Varbergs Bois.