Neymar tvåmålsskytt mot Juventus

Publicerad 2017-07-23

Det pratas mycket kring Neymars eventuella rekordflytt från Barcelona till PSG.

I natt drog brassen till sig uppmärksamheten igen, med två mål på en halvlek mot italienska mästarna Juventus.

– Bland de bästa halvlekarna jag sett honom spela, säger den engelska journalisten James Whaling.

Vill han visa hur bra han trivs i Barca, eller visa att PSG gör rätt som vill köpa honom för två miljarder?

I vilket fall så briljerar Neymar på fotbollsplanen. Under natten till söndagen mötte hans Barcelona Juventus i en träningsmatch i New Jersey. 25-åringen svarade då för två mål – på en halvlek.

”Bland de bästa jag sett Neymar prestera”

Hans andra mål för kvällen var dessutom något utöver det vanliga. Neymar får bollen strax utanför straffområdet, och tar sig förbi fem (!) försvarare, innan han rullar bollen förbi Buffon i målet.

– Det spelar ingen roll att det är en träningsmatch. Detta var bland de bästa halvlekarna jag någonsin sett Neymar spela, säger James Whaling, journalist på Daily Mirror.

Strax innan paus var han också nära att fullborda sitt hattrick, men Buffon stod i vägen den gången. Till andra halvlek byttes han ut, tillsammans med stora delar av Barcas elva. Matchen slutade 2–1.