AFC förlorade – efter fula efterslängen

Publicerad 2017-10-14

Underläge i måstematchen mot Häcken – sen kom nästa smäll för AFC Eskilstuna.

Anfallaren Mohamed Buya Turay utdelade ett slag på Rasmus Lindgren och fick rött kort.

Nykomlingen rasade efter det ihop och nu är superettan nära.

AFC Eskilstuna har haft ett kämpigt första år i allsvenskan.

Efter en katastrofal start på säsongen, där första vinsten kom efter hela 15 omgångar, har dock nykomlingen vaknat på sistone under ledning av Michael Jolley.

I de tre omgångarna innan landslagsuppehållet hade AFC tagit hela sju poäng och hade, inför, sex poäng upp till Jönköpings Södra på kvalplats.

Men i omstarten mot Häcken kom bakslaget.

Fick rött kort – efter slag

Paulinho gav hemmalaget ledningen efter 25 minuter, fint framspelad av Erik Friberg – och sedan kom nästa smäll för AFC Eskilstuna.

Efter en avblåsning, fem minuter innan halvtidsvilan, så ledsnade lagets målbästa spelare Mohamed Buya Turay på Rasmus Lindgren. Buya Turay utdelade ett slag mot mittbacken – och fick rött kort.

I halvtid var ställningen, trots ytterligare massivt övertag för hemmalaget, fortfarande 1–0.

Superettan nära

Men matchbilden var densamma i den andra halvleken och med en man färre kunde inte AFC stå emot.

2-0 kom via Erik Friberg och slutresultatet 3-0 skrevs kort därpå via Nasiru Mohammed, på en mycket vacker hörnvariant.

AFC har tre matcher kvar att spela och har alltså, allt jämt, sex poäng upp till Jönköpings Södra, med en match färre spelad.

Bättre ser det ut för Häcken, som kliver upp på fjärdeplats och med det sätter lite press på AIK och Djurgården i jakten om Europaplatser.

– En bra dag på jobbet. Men i ärlighetens namn så ska vi bara ta tre poäng mot AFC, säger Häckens Alexander Faltsetas till C More.