Uppgifter i engelsk press i natt: Förbereder bud på svensken

Målskytt och storspel i landslaget i onsdags. Hattrick för PSV i helgen.

Ola Toivonens succévecka ger eko i fotbollseuropa.

Nu uppger engelska tidningar att Liverpool förebereder ett bud på svensken.

Ola Toivonen.

Ola Toivonen, 24, har haft en fantastisk vecka. Det började redan förra helgen när PSV-anfallaren gjorde två riktiga kalasmål i den holländska seriepremiären, fortsatte med ett mål i träningslandskampen mot Skottland i onsdags och kröntes i helgen med ett hattrick, på 29 minuter, mot De Graafschap.

Och målsuccén i både lands- och klubblag har inte gått obemärkt förbi.

Förbereder bud på 60 miljoner

När han fick chansen från start, tillsammans med Zlatan, och senare också spelade ut Skottland på Råsunda i onsdags fanns Liverpools nya tränare Roy Hodgson på plats på läktaren.

– Jag var där för att scouta spelare, men vilka spelare och varför vill jag inte gå in på, sa Hodgson efteråt.

Nu pekar brittiska Daily Mail ut den blonde svensken som Hodgsons mål och enligt tidningen förbereder skulttyngda Liverpool nu ett bud på Toivonen som sägs ligga på runt fem miljoner pund – alltså runt 60 miljoner svenska kronor.

Ola Toivonens agent, Martin Dahlin, hade Hodgson som tränare i Malmö FF, något som säkert inte försämrar situationen.

Tre anfallare

Liverpool inledde Premier League-säsongen med att spela 1-1 mot Arsenal hemma på Anfield i går.

Fernando Torres startade på bänken och fick se anfallskollegan David N'Gog kruta in 1-0 för hemmalaget i andra halvlek.

Förutom N'Gog så spelade även nyförvärvet från Standard Liége, Milan Jovanovic, från start.

De tre anfallarna som nämns ovan är de som rankas högst i Liverpools trupp och det finns stora frågetecken kring om Jovanovic verkligen håller och om N'Gog kan leverera.

Liverpools VD Christian Purslow har också sagt att klubben kommer att försöka spetsa till truppen ytterligare innan transferfönstret stänger om två veckor.