Uppdaterad 2015-12-03 | Publicerad 2015-12-02

Underläge efter 39 sekunder – då vände allt

Liverpool är klara för semifinal i den engelska ligacupen.

Mycket tack vare ett glödhett anfallspar.

Divock Origi och Daniel Sturridge sköt tre respektive två mål när laget krossade Southampton med 6-1 på bortaplan.

Liverpool FC

I går blev Manchester City, Everton och Stoke programenligt klara för semifinal i den engelska ligacupen.

Nu kan även Liverpool sålla sig till skaran efter att ha besegrat Southampton med tennissiffror på St Mary's.

Southampton fick annars en drömstart på kvartsfinalmötet när Sadio Mané mötte ett perfekt inlägg med pannan och dunkade in 1-0 redan efter 39 sekunder.

Men särskilt mycket roligare än så blev det inte för hemmafansen.

Inom loppet av tre minuter hade nämligen Daniel Sturridge, som startade sin första match på nästan två månader, vänt underläget till ledning.

Fjärde raka segern

När sedan anfallskollegan Divock Origi skarvade in 3-1 precis före halvtid klarade inte Southampton av att repa sig.

Den 20-årige belgaren nöjde sig dock inte där.

I den 68:e minuten utökade Origi till 4-1 med en drömträff i krysset och i 86:e fullbordade han sitt hattrick fram till slutresultatet 6-1.

Segern var Liverpools fjärde raka och laget forsätter därmed att övertyga under nye tränaren Jürgen Klopps ledning.