Gustafsons succé – efter kritiken

Av: Malin Wahlberg

Publicerad:
Uppdaterad:

Simon Gustafson har fått kritik för sitt temperament.

Men mot Malmö FF låg Häckens talang bakom skrällseger med två assist.

Simon Gustafson.
Foto: TT
Simon Gustafson.

Simon Gustafson har varit irriterad på fotbollsplanen i vår. 20-åringen har dragit på sig flera gula kort och fått kritik för sitt temperament.

Efter matchen mot IFK Norrköping, där Gustafson var uppenbart frustrerad, drog på sig ett gult och klagade på domaren, talade han ut om problemet.

– Jag har alltid varit en känslomänniska på planen i och med att jag har den passionen för spelet. Jag har haft svårare att hantera det än jag har nu. Jag tog väldigt många onödiga varningar när jag var yngre på grund av reaktioner. Så det har blivit bättre, sa han till Göteborgs-Posten.

Inhopparen gjorde första målet

Men mot Malmö FF blev det succé för Gustafson. Talangen spelade först fram till brorsan Samuel Gustafson som satte 1-0 i den 48:e minuten. Kort senare var det återigen Simon som spelade fram Nasiru Mohammed som snyggt satte 2-0.

I den 89:e minuten kunde inhopparen Egzon Binaku sätta sitt första allsvenska mål till 3-0 efter att Samuel spelat fram.

– Det handlade om att göra vår bästa insats om vi ska slå Malmö borta. Jag tycker att vi gör vår bäst allsvenska match för i år, säger tränaren Peter Gerhardsson.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

ÄMNEN I ARTIKELN