Uppdaterad 2018-08-06 | Publicerad 2009-05-11

Helsingborg gick på knock
– 0-3 på en dryg halvtimme

Det ska till något särskilt för att en fotbollsspelare ska ge upp i halvtid.

Men efter att Helsingborg mosat Brommapojkarna med 3-0 och säkrat serieledningen lagom till paus var Markus Karlsson dyster.

– Den här matchen är i princip förlorad. Det är löjligt att prata om annat, sa han till PPV.

Inför Brommapojkarnas hemmamatcher brukar motståndet diskutera underlaget. Både AIK och Elfsborg klagade på Grimstas gräsgrusblandning inför sina matcher – och båda lagen fick det tungt där.

Men Helsingborg gjorde tvärtom, de vägrade diskutera planstandarden och fokuserade hellre på spelet.

Resultatet?

BP var slagna på 34 minuter, då stod det 0-3.

”Ett riktigt skitmål”

Målskyttet började med en vänsterhörna. Bollen studsade retsamt i huvudet på BP-målvakten Kristoffer Nordfeldt innan Hif:s Markus Holgersson fick den ensam på mållinjen.

– Snyggt kan man inte säga. Det var ett riktigt skitmål, kommenterade Holgersson sitt första allsvenska mål till PPV.

Lika slumpartat var 0-2 som kom på en ny Christoffer Anderssonhörna då BP:s Olof Guterstam kom fel och stod för ett snöpligt självmål.

”Vi är inte med”

Inte nog med hörnproblemen, en minut efter 0-2 nickade Henrik Larsson in säsongens tredje mål och Brommapojkarna tappade hoppet.

– Det är inte alls bra. För det första är de klart bättre än oss i spelet, sedan har vi inte råd att släppa in såna mål. Vi är inte där, vi är inte med i matchen. Det är för dåligt, summerar Markus Karlsson tjurigt till PPV.

Upp i tabelltoppen

Andra halvlek hade träningsmatchskaraktär.

Helsingborg domderade, men skapade inte en tredjedel av första halvleks chanskavalkad. 0-3 stod sig matchen ut och Hif gled upp i serieledning. Skåningarna har nu arton poäng och ligger före Elfsborg på sexton och IFK Göteborg på femton.