Hands eller stolpe?

Uppdaterad 2018-08-06 | Publicerad 2009-05-11

”Den där situationen känns avgörande, trots att vi klarar straffen”

Utvisning – eller inte?

Domaren Håkan Jonasson var bergsäker på den hands framför mål som var omöjlig att bedöma på reprisbilderna.

Rött kort för Trelleborgsbacken Rasmus Bengtsson – ett beslut som bäddade för Kalmar FF:s seger.

– Den där situationen känns avgörande, trots att vi klarar straffen, säger TFF:s assisterande tränare Alf Westerberg till PPV.

Den händelsefattiga första halvleken på Fredriksskans – utmärkt av lite annat än dåligt passningsspel – fick ett desto mer dramatiskt slut. En frispark från höger letade sig via en bollduell över TFF-målvakten Viktor Noring och var på väg mot mål när backen Rasmus Bengtsson kastade sig mot den med handen utsträckt. Om han verkligen rörde bollen eller om den tog i stolpen är tveksamt – reprisbilderna gav ingen vägledning – men Håkan Jonasson tvekade inte. Rött kort till Bengtsson och straff till Kalmar.

Viktor Noring höll dock Trelleborg kvar i matchen in i andra halvlek genom att rädda Rasmus Elms svaga straff komfortabelt.

Omedelbart efter pausen började Kalmars numerära övertag märkas. Hemmaspelarna etablerade det tryck mot TFF-målet som de inte fått till tidigare i matchen och började rada upp fina chanser, bland dem en nick i ribban av David Elm.

När ledningsmålet väl kom var det en riktig pärla, i bjärt konstrast mot första halvleks oförmåga och snedstudsar.

Daniel Sobralense hittade nyss inbytte Daniel Mendes med en snabb boll i djupled, Mendes fångade den djupt ner på vänstra sidan av straffområdet och spelade snett inåt bakåt där Tobias Eriksson störtade fram och kunde dunka in bollen bakom tappre Viktor Noring.

Kalmar fortsatte ha mest boll och skapade flera chanser. Pigge Daniel Mendes var nära flera gånger och fick också avsluta målskyttet när han kyligt satte 2–0 på en kontring några sekunder före slutsignalen.