Bales krav på Real Madrid efter succén

London Calling: Dagens rubriker från Premier League och England

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

Gareth Bale ställer krav på Real Madrid och Premier League-medarbetare vädjar till en norsk ”Fantasy-insider”.

Här är dagens engelska fotbollsrubriker.

Foto: Pool / Getty Images Europe

DAGENS SNACKIS

Gareth Bale, tvåmålsskytt förra helgen, är öppen för att stanna i London även efter säsongen – men det finns ett krav som Real Madrid i så fall får anpassa sig till. Enligt Daily Mirror kommer walesaren tala om för den spanska klubben att han förväntar sig en sista, gigantisk årslön och är inte öppen för en sänkning. Det nuvarande kontraktet är värt 600 000 pund i veckan, en summa som Real och Tottenham just nu hjälps åt att betala.

Bale sägs inte ha den bästa relationen till Real-tränaren Zinedine Zidane men ska ha älskat livet i Spanien (inte minst vädret och golfbanorna..). Därmed är spelaren inte helt främmande för att återvänta till Madrid efter säsongen, om Tottenham inte vill eller kan förlänga utlåningen alternativt lösa en permanent övergång.

DAGENS STATS

Man City är nu bara fem matcher ifrån att tangera rekordet för flest segrar i rad för ett europeiskt klubblag. Under gårdagen kom den 21:e vinsten mot Wolves (4–1). Pep Guardiolas mannar är redan nu ett av tre lag från en topp-fem-liga (England, Spanien, Tyskland, Italien, Frankrike) som har lyckats säkra 20 raka vinster.

DAGENS VÄDJAN

Henning fick ett intressant samtal häromdagen, påstår Daily Mail. Medarbetare från icke-nämnda Premier League-klubbar ska nämligen ha kontaktat norrmannen, känd som en ”Fantasy Football insider”, för att be honom sluta twittra ut deras aktiviteter gällande spelet. Det hela grundar sig främst i att delar av Aston Villas trupp bytte ut Jack Grealish ur sina lag inför mötet med Leicester och avslöjade därmed skadan på nyckelspelaren. Henning, som själv är Villa-fan, har svarat att han fortsättningsvis inte kommer publicera något om övriga medarbetare – men spelarna får däremot räkna med att information om deras byten kan dyka upp om det finns något intressant att förmedla.

DAGENS TVEKAN

England var öppen för att stå som värdland för hela EM-turneringen i sommar, något som premiärminister Boris Johnson även kommunicerade. Detta verkar dock inte ske, enligt The Times ska både det engelska förbundet (FA) samt Uefa slå ned de högtflygande planerna. Anledningen är främst att det rent logistiskt blir svårt att sätta i verket med så lite tid till förfogande.

DAGENS CITAT

”Det kommer att ske färre och färre övergångar hädanefter. Avsaknad av inkomst och andra ekonomiska faktorer har påverkat alla”, – Ole Gunnar Solskjaer slår delvis ned påståendet att Man United kommer öppna plånboken på bred front i sommar. Tidigare har det förekommit rykten om alltifrån Jadon Sancho, en ny mittback samt Erling Haaland. Det återstår att se vem klubben (försöker) lägga sina pengar på om några månader.

Foto: Pool / Getty Images Europe
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.