Uppdaterad 2011-03-09 | Publicerad 2010-02-14

Miran Burgic nätade mot finska mästarna – men AIK förlorade mot HJK med 1–2

Svenska mästarna AIK mot finska mästarna HJK Helsingfors.

Då drog vårt östra grannland det längsta strået och vann med 2–1.

I Gnaget visade Miran Burgic att han vill ersätta Iván Óbolo när han gjorde lagets enda mål.

AIK Fotboll
AIK:s Miran Burgic.

Micke Stahres lag håller som bäst på och förbereder sig inför en ny, lång säsong.

I dag träningsspelade man mot de regerande finska mästarna HJK Helsingfors i Seinäjoki.

Efter att ha legat under med 2–0 i paus nickade anfallaren Miran Burgic in reduceringen i andra halvlek.

Ska ersätta Iván Óbolo

Målet kom i den 83:e minuten och är en bra start på Burgics försök att ersätta argentinske stjärnan Iván Óbolo som har flyttat hem till Argentina. Förutom Miran Burgics mål träffade Flávio ribban med en frispark i andra halvlek.

Pavey såg rött

I slutet av matchen visades Kenny Pavey ut. Han ersattes då av Per Karlsson. De sista minuterna var riktigt griniga för att vara en träningsmatch. Efter ett par efterslängar följde riktigt livlig diskussion mellan de båda lagen.

– Det var många bra individuella prestationer i försäsongens intensivaste match, säger AIK:s sportchef Björn Wesström till klubbens hemsida.