Blind räddade poäng åt Manchester United

Publicerad 2015-02-08

Kvitterade i 92:a minuten

Blind jublar.

Manchester United såg länge ut att tappa poäng borta mot West Ham. I den 92:a minuten klev dock Daley Blind fram och räddade en poäng.

Det var West Ham som inledde bäst hemma på Boleyn Ground och Enner Valencia tvingade David De Gea till flera kvalificerade räddningar. Manchester United å sin sida hade svårt att skapa några farliga målchanser.

– Jag tycker att vi spelade väldigt dåligt i första halvlek, säger Manchester Uniteds manager Louis van Gaal i Viasat Fotboll.

Kouyaté kvitterade

I den andra halvleken så kunde Cheikhou Kouyaté ge West Ham ledningen. Detta sedan Mark Noble slagit en frispark i den 49:e minuten. Bollen nickades ner och Kouyaté kunde snurra runt - via två touch med bollen i luften - och omvänd skjuta in 1-0 till West Ham.

– Efter målet så spelade vi fotboll, säger Louis van Gaal.

Länge såg det ut att räcka till tre poäng - då Manchester United missade sina kvitteringslägen. Adrian räddade lägen från såväl Robin van Persie som från Radamel Falcao och Marouane Fellaini. I andra änden av planen kunde hans landsman, David de Gea, även han göra några svettiga räddningar.

Placerade in bollen i högra hörnet

I den 92:a minuten lyfte Manchester United långt och bollen nickades, av West Ham-försvaret, ner till Daley Blind. Holländaren kunde, från en position strax innanför straffområdet, placera in bollen i det högra hörnet. Därmed fastställde 24-åringen slutresultatet till 1-1.

– När du kollar tillbaka på matchen så var det en fantastisk insats, säger West Hams manager Sam Allardyce i Viasat Fotboll.

Louis van Gaal var inte lika nöjd med spelet men kunde åtminstone glädja sig åt poängen.

– Jag är nöjd att vi får oavgjort här, säger den holländske managern.

Efter 24 omgångar placerar sig Manchester United på fjärde plats - med 44 poäng. Fyra placeringar och sju poäng bakom befinner sig West Ham.