Rooney slog till med klassmål

Uppdaterad 2014-07-27 | Publicerad 2014-07-26

Se bildspel på målet - och Romas reducering från halva planen

Wayne Rooney bjöd på ett riktigt klassmål i cupmatchen mot Roma på lördagskvällen.

Anfallaren tog ett hårt skott utanför straffområdet, några sekunder senare landade bollen distinkt i det bortre krysset.

– Ett mycket vackert mål, säger Viasats Anders Bjuhr.

Det var i den 36:e minuten matchen mot Roma i International Champions Cup som Wayne Rooney, 28, slog till.

I ett anfall från Manchester United tog han bollen utanför straffområdet, förflyttade den ett par meter i sidled och drog på ett distinkt distansskott som letade sig rakt upp i krysset bakom Roma-målvakten Łukasz Skorupski.

– Ett mycket vackert mål, konstaterar Viasat Fotbolls kommentator Anders Bjuhr.

Blev tvåmålsskytt

Juan Mata, 26, ville inte vara sämre än sin lagkamrat. Minuter efter Rooneys fullträff tog han skickligt ned bollen i straffområdet och tryckte därefter in 2-0.

Men Rooney var inte klar med målskyttet. Kort efter Matas mål fick United straff, och engelsmannen var säkerheten själv när han placerade in 3-0 hårt intill Skorupskis högra stolpe.

Drömmål från Pjanic

Men trots Rooneys och Matas fullträffar var det ändå Romas Miralem Pjanic, 24, som stod för matchen absoluta höjdpunkt. Bokstavligen.

Roma-mittfältaren satte nämligen 3-1 ända från egen planhalva. Han såg att United-målvakten Ben Amos låg för långt ut och tog då ett långskott som dök kraftigt och till sist seglade in bakom bakåtrusande Amos.

– Men titta på det där! De vackra målen avlöser varandra, utbrister Bjuhr lyriskt.

Hyllas av United

Även Manchester United blev imponerade. Deras officiella twitterkonto utlyste snabbt Pjanics mål till matchens vackraste.

Francesco Totti reducerade därefter till 3-2 på straff, men närmare än så kom inte Roma utan matchen slutade 3-2 till Manchester United.

Louis van Gaal har fått en riktig drömstart som manager, tidigare i veckan vann United med hela 7-0 mot MLS-laget LA Galaxy.