Peterson matchhjälte för Liverpool

Uppdaterad 2014-07-20 | Publicerad 2014-07-19

...och Kristoffer Olsson nätade för Arsenal

Tonårssvenskarna gör succé i storlagens träningsmatcher.

Först var Kristoffer Olsson, 19, iskall i sitt avslut när Arsenal vann mot Boreham och därefter blev Kristoffer Peterson, 19, matchhjälte när Liverpool vann med 2-1.

– Han får följa med till USA, han är fantastisk, hyllar Brendan Rodgers.

Det var i träningsmatchen mot Bröndby i onsdags som Partillesonen Kristoffer Peterson, 19, byttes in i halvtid för Liverpool. Och redan efter tre minuter hade mittfältaren tryckt dit en kvittering – hans första a-lagsmål någonsin för Premier League-klubben.

Målskytt igen

I träningsmatchen mot Preston North End i dag valde Brendan Rodgers återigen att satsa på den unge Peterson – ett bra val, skulle det visa sig.

Preston North End tog ledningen med 1-0 genom Josh Brownhill i slutet av första halvlek och Suso kvitterade för Liverpool i den 74:e minuten. Därefter var det Petersons tur att kliva fram. I den 77:e minuten drog han till med ett direktskott på ett inlägg från Jordon Ibe, som också spelade fram till Susos mål. Petersons skott gick sedan via en försvarare och in i mål. Liverpool lyckades sedan hålla undan hela vägen och slutresultatet skrevs slutligen till 2-1.

Hyllas av Rodgers

Efter matchen var Liverpools manager Brendan Rodgers mycket nöjd med svenskens inhopp. I förrgår presenterade Liverpool den trupp som reser till USA för en försäsongsturné – då var Peterson inte med. Men nu meddelar Rodgers att även Peterson har ett försäsongsläger i staterna att se fram emot.

– Han är fantastisk. Han kommer att följa med oss till USA som belöning, efter hans två framträdanden, säger managern till BT Sport.

Olsson slog till för Arsenal

Och det var fler tonårssvenskar som hade en bra dag. Kristoffer Olsson, 19, byttes in i halvtid för Arsenal och tackade Arsene Wenger för förtroendet genom att göra 1-0 mot Boreham, efter att iskallt lyft bollen över målvakten på en framspelning av Tomas Rosicky. Arsenal vann till sist med 2-0 och Olsson var väldigt glad efter matchen.

– Så glad att starta säsongen på det här sättet, med ett mål och en vinst! Tack alla för ert stöd, skriver han på Twitter.

Även Chelsea vann sin träningsmatch mot AFC Wombledon i dag, efter att John Terry gjort 3-2 på tilläggstid.