WILTONS BLUNDER

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-04-23

Här bjuder Malmö FF:s 15-miljonersförvärv på målet – och serieledningen: ”Ett skitmål”

BORÅS. Han uppges ha kostat Malmö FF 15 miljoner kronor.

Men i går missade Wilton Figueiredo, 27, en enkel markering, som gav Elfsborg segern.

– Ett jävla skitmål, säger MFF-kaptenen Daniel Andersson.

Malmö FF
BJUDNINGEN Wilton Figueiredo deppar efter att Mathias Florén nickat in 1–0. Målet räckte för att Elfsborg skulle vinna och gå om MFF i toppen av allsvenskan.

Elfsborg och Malmö FF bjöd på en bra första halvlek där båda lagen skapade flera chanser. Men helt matchavgörande blev en Elfsborgshörna i 30:e minuten.

På tv-bilderna syns det tydligt hur MFF:s sena stjärnvärvning Wilton Figueiredo, som uppges ha kostat klubben 15 miljoner kronor, tar markeringen på Elfsborgs Mathias Florén.

När hörnan slås är dock brasilianaren stillastående samtidigt som Florén springer och från nära håll omarkerat kan nicka in segermålet.

Efteråt var bitterheten stor i MFF-lägret över det enkla misstaget.

”Vi tappar en gubbe”

Men ingen ville namnge Figueiredo, som skyddades av lagkamraterna.

– Vi tappade markeringen och jag blev instängd, säger målvakten Jonas Sandqvist.

Vem skulle hålla markeringen på Florén?

– Äh, det spelar ingen roll. Vi tappar en gubbe, det är sånt som händer. Jag vill inte hänga ut någon.

Tränade i Borås

Misstaget var extra svårt att förklara med tanke på hur Malmö FF förberett sig inför matchen.

I tisdags tränade MFF först på konstgräset vid stadionområdet för att förbereda sig inför underlaget på Borås Arena.

”Alldeles för simpelt”

Men sedan flyttade tränaren Roland Nilsson in avslutningen av träningen på Swedbank stadions naturgräs och gnuggade offensiva och defensiva fasta situationer bakom stängda dörrar.

Lagkaptenen Daniel Andersson:

– Vi får kolla på vad som hände vid hörnan i morgon (läs i dag). Han (Florén) står väldigt omarkerad. Det är ett jävla skitmål.

– Det är alldeles för simpelt att släppa in sådana mål, säger han.

Hur Wilton Figueiredo själv såg på sin insats ville han inte svara på i går kväll.

– Jag vill inte prata i dag. Det måste du respektera, sa han till Sportbladet.