Ministerns utspel: ”Är ingen förebild”

Av: Martin Tolén

Publicerad:

Vill inte se Benzema i EM efter sexskandalen

Benzema och Valbuena.
Foto: TT
Benzema och Valbuena.

Karim Benzemas vara eller inte vara är en stor debatt i Frankrike.

Nu har franske premiärministern Manuel Valls vädjat om att rata Real Madrid-stjärnan.

– Han är ingen förebild, säger Valls.

Turerna kring Real Madrid-stjärnan Karim Benzema efter sexskandalen – där han pressat landslagskollegan Mathieu Valbuena på pengar – har varit många.

I förra veckan blev Benzemas avstängning i landslaget hävd vilket öppnade för att anfallaren kan spela EM på hemmaplan i sommar.

Premiärministern vädjar

Men nu har en rad franska politiker gett sig in i debatten.

I går sa den franske idrottsministern, Patrick Kanner, att han inte önskade en comeback i landslaget för Benzema.

Och i dag vädjar premiärministern Manuel Valls till förbundskaptenen Didier Deschamps och det franska fotbollsförbundet att inte ta ut Benzema till EM.

– En stor idrottsman ska vara ett gott exempel för ungdomar och han är ingen förebild. Jag är inte ordförande i fotbollsförbundet och kan säga till Didier Deschamps, men jag tycker inte att kraven är uppfyllda för att Benzema ska återvända till det franska lanslaget, säger Valls enligt radiostationen RMC.

”Benzema ska inte spela EM”

Fallet är fortfarande under utredning även om Benzemas besöks- och kontaktförbud mot Valbuena är hävt av fransk domstol.

– Fotboll är inte bara något som ska intressera fansen. Det präglar helt vårt land och alla beslut är viktiga. Jag tycker inte att Benzema ska spela EM, säger premiärministern.

Real Madrid-anfallaren går just nu skadad och kommer inte att bli uttagen till landskamperna mot Nederländerna och Ryssland i mars.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.