Sirius kvittering i toppmötet bortdömt för hands

Situationen vid Sirius mål som dömdes bort.

Sirius kunde ta ett stort kliv mot allsvenskan.

Men en tåpaj och en bortdömd kvittering satte stopp.

– Då ska han blåsa straff för han river ner mig, säger Sirius Johan Andersson efter 0-1 mot AFC United.

Sirius hade chansen att i princip haka av AFC United i kampen om direktplatserna till allsvenskan – och samtidigt själva ta ett stort kliv mot allsvenskan – i lagens möte på Skytteholm i Solna på tisdagen.

Serieledarna från Uppsala hade sina lägen, som Ian Sirelius nickförsök från nära håll efter 39 minuter, skyttekungen Dragan Kapcevics halva friläge några minuter senare och framför allt samme Kapcevics ännu bättre chans efter 65 minuter, som AFC Uniteds skicklige målvakt Joshua Wicks snyggt räddade.

Eddhari hjälte

Men i stället var det hemmalagets Omar Eddhari som blev ende målskytt i matchen inför 1071 åskådare.

Efter 69 minuter tog sig Eddhari in från vänsterkanten, dribblade bort Niklas Busch Thor, gick förbi Kingsley Sarfo och drog dit 1-0 med en tåpaj vid Lukas Jonssons främre stolpe. Det var hans sjätte mål för säsongen.

– Det såg snyggt ut, va, säger Eddhari till TV4 Sport, varpå han får se målet själv.

– Jaja, det är bra! Bra grejer! Man ska veta att jag har kramp i båda låren där. Vi visste hur viktig matchen var då de bakom oss börjat knappa in och Halmstad vann i går. Nu är det fest i kväll.

Hade kvitteringen inne

Sirius tryckte på för en kvittering och trodde att man hade gjort 1-1 med bara en minut kvar av ordinarie tid när Johan Andersson forcerade in en boll på ett inlägg. Domaren Jim Petersson signalerade först för mål men den assisterande domaren hade noterat att Andersson slog in målet med handen i duellen med Erik Figueroa. Därför ogiltigförklarades målet snabbt.

– Då ska han blåsa straff för han river ner mig. Straff eller mål, domaren får välja själv, säger Andersson till TV4 Sport.

Då Halmstad vann i går tajtades det nu till i toppen av Superettan. Sirius är fem poäng före AFC United och fyra före HBK på andra plats.