Uppdaterad 2016-11-15 | Publicerad 2016-11-11

Styrkebesked av England

Sturridge gjorde 1-0-målet.

Tre målskyttar, tre nickmål – tre poäng.

Gareth Southgate ledde England till en klar seger i det brittiska derbyt mot Skottland.

VM-kvalmötet på Wembley slutade 3–0.

Efter 0–0 mot Slovenien och en blygsam 2–0-vinst hemma mot Malta vore det överdrivet att kalla Gareth Southgates första tid som förbundskapten i England för succé.

Men efter kvällens komfortabla seger mot Skottland kommer han allt närmare.

Southgate, som hoppas på att ta över förbundskaptensuppdraget permanent, visade prov på fingertoppkänsla när han gav Daniel Sturridge chansen från start i anfallet.

Spurs och Liverpool i samarbete

Forwarden har inte gjort ett enda mål i Premier League i höst – men i kvällens VM-kval slog han till redan efter 24 minuter.

Kyle Walker stod för ett fint inlägg och Sturridge kunde bara sätta pannan till och ge England ledningen med 1–0.

Även i andra halvlek var det en inläggsfot från en Tottenham-spelare som bäddade för att en Liverpool-spelare nickade i mål.

Detta när Danny Rose i den 51:a minuten serverade ett perfekt inspel till Adam Lallana som tryckte in 2–0 med pannan.

England upp i topp

Skottland hade ett flertal chanser att både reducera och kvittera men var för ineffektivt i avslutslägena.

I stället avgjordes matchen definitivt med halvtimmen kvar att spela när Gary Cahill på nick – vad annars? – gjorde 3–0 efter en fin hörna från Wayne Rooney.

England leder därmed sin VM-kvalgrupp efter fyra omgångar.