Norrköping lever

Uppdaterad 2018-08-07 | Publicerad 2008-09-29

”Vi ger aldrig upp”

En poäng borta mot Örebro. En poäng närmare strecken och fortsatt allsvenskt liv. Jubel i IFK Norrköping efter 2–2 borta mot Örebro?

– Nej, vi kom hit för att ta tre poäng, säger Norrköpings tränare Mats Jingblad till PPV.

Två konkurrenter förlorade. En konkurrent fick med sig en poäng. En hyfsad fotbollsomgång för IFK Norrköping som tycks ha vaknat lagom till den allsvenska slutspurten. Senast seger med 1–0 hemma mot Malmö FF. I dag en poäng borta mot Örebro, 2–2.

– Vi har tagit fyra poäng på de tre senaste matcherna. Ska man klara sig kvar tror jag att man måste upp på 25–30 poäng, gissar IFK-tränaren Mats Jingblad i PPV.

Bamberg kvitterade

IFK har just nu 15 poäng. Tio till behövs alltså. Minst. Men för IFK Norrköping, som nyss var helt uträknade, finns nu en möjlighet att trots allt rädda det allsvenska kontraktet.

– Så länge hoppet finns så ska vi kämpa på. Vi ger oss aldrig, säger Mats Jingblad.

Han fick se sitt IFK Norrköping komma igen efter en dålig start och ett 1–0-underläge när Daniel Bamberg kvitterade i fritt läge i den 36:e minuten sedan Nordin Gerzic gett hemmalaget ledningen 13 minuter tidigare.

– Det var oerhört viktigt, säger Magnus Samuelsson om kvitteringen till PPV.

Drömöppning

IFK fick sedan en drömöppning på andra halvleken när Bamberg hittade Felix Magro som enkelt kunde stöta in 1–2 efter bara 30 sekunders spel. Örebro behövde dock bara vänta i sju minuter innan Kim Olsen kunde kvittera med sin sjätte allsvenska fullträff. Sedan jagade ÖSK segern och var närmast, men IFK höll undan. Ändå var inte Mats Jingblad helt nöjd.

– Nej, vi kom hit för att vinna matchen och då är man inte nöjd.

Att IFK ändå höll undan när ÖSK tryckte på var något att glädja sig över och krysset var rättvist, tycker Jingblad.

– Ja, det tycker jag. Vi har inte så jättemycket i andra halvlek. Vi gav ifrån oss initiativet, säger han till PPV.

Roth utvisad och avstängd

Tungt var också för IFK att Mikael Roth fick sin andra varning på övertid och därmed rött kort. Han är således avstängd i hängmatchen mot Djurgården på torsdag. Roth snackade till sig kortet när han klagade på en felaktigt dömd hörna.

– Det är lite tråkigt att han blir utvisad. Det var vår inspark. Jag förstår att Micke blev frustrerad, säger Jingblad.

Poängen innebär ändå att laget nu har tre poäng upp till kvalplats och med en match mindre spelad ser det försprånget inte alls omöjligt ut att äta in. Örebro fortsätter att plocka poäng och ser starka ut den här hösten.