USA utslaget ur OS

Goda nyheter för Hammarby. Charlie Davies kommer hem.

Hans USA är utslaget ur OS, men Davies var nära att rädda sitt land vidare.

Ribban stoppade anfallaren.

Läget var mycket bra för USA inför matchen mot Nigeria. Ett kryss hade räckt för vidare avancemang, men matchen var Nigerias. Mycket på grund av att Michael Orozco blev utvisad efter bara tre minuters spel. Promise Isaac hittade nätet efter 39 minuters spel och därefter kontrollerade Nigeria matchen. Det dröjde ändå till den 80:e minuten innan Victor Obinna gjorde 2–0. Ett par minuter tidigare hade Charlie Davies kommit in och därmed gjorde Hammarbyspelaren äntligen OS-debut.

Nick i ribban

Kanske borde han ha kommit in tidigare för Davies tycks ha konserverat formen från allsvenskan. USA:s dittills obefintliga anfall fick fart och med två minuter kvar att spela kom reduceringen genom Sacha Kljestan på straff. Davies var sedan nära att kvittera och ordna avancemang genom en nick som dock tog i ribban.

Tillbaka mot KFF

Resultatet innebär att OS är över för USA. Charlie Davies är därmed på väg hem och enligt Hammarbys hemsida räknar klubben nu med att ha honom i spel till cupsemifinalen mot Kalmar FF nästa vecka. Att han skulle vara redo för spel redan på fredag mot Gais tycks dock inte vara särskilt troligt.