Madrid tappade poäng mot Mallorca

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-04-06

Ramos utvisning ödesdiger

Real Mallorca skänkte hopp till Villareal och Barcelona när lördagskvällen blev till söndagsnatt. Tack vare piggt och modigt spel fick de med sig 1–1 mot Real Madrid.

Ett bortdömt mål, en Kurre Hamrin vandring, en utvisning och en hands som inte gav straff. Det hände mycket mellan Mallorca och Madrid när lagen drabbade samman på lördagskvällen.

Det var dock till en början, men inte särskilt bra match på Estadio Ono. Gästerna var omständliga i sitt spel och hemmalaget hade svårt att hitta fram. Till slut tog ändå Mallorca tag ordentligt i taktpinnen och många trodde att pigge vänsterbacken Fernando Navarro hade gjort 1–0, men målet dömdes bort efter ruff på Sergio Ramos. Mallorca skakade av sig besvikelsen och fortsatte att trycka på.

Underläge istället för straff

När Fernando Navarros namne Varela träffade handen på Fabio Cannavaro ville hemmapubliken ha straff, men domaren höll inte med. I stället tog Real Madrid ledningen strax efter när Arjen Robben snurrade i rena, rama Kurre Hamrin-stilen på högerkanten och spelade in bollen till sin landsman Wesley Sneijder som lätt kunde göra 1–0. Då hade det gått 43 minuter av matchen.

I den andra halvleken kontrollerade Real Madrid mycket av spelet fram till dess att Sergio Ramos drog på sig sitt andra gula kort. Då passade Mallorca på och hade stundtals ett våldsamt tryck. Sju minuter efter utvisningen, i minut 73 rullade Mallorca upp ett vackert anfall som Borja Iglesias vackert avslutade med att skruva bollen förbi Ilker Cassilas.

En ribbträff från seger

Mallorca gick sedan för ett segermål och Daniel Güiza fick ett gyllene läge, men helt fri placerade han bollen i ribban. Bara 1–1 alltså, men Real Madrids toppkonkurrenter tackar och tar emot. Villareal ligger sju poäng bakom och Barcelona åtta, men båda kan närma sig vid seger i söndagens matcher mot Sevilla borta samt Getafe hemma.