”Ingen förstår varför målet dömdes bort”

Ukraina var på väg mot en tung skalp på Wembley.

Men Frank Lampard fixade en poäng för England med en straff i slutskedet.

– Vi ville vinna, men med tanke på omständigheterna visade vi moral som fixade en poäng, säger Lampard till BBC.

England inledde VM-kvalet med 5–0-seger mot Moldavien, men i kväll väntade betydligt tuffare motstånd i form av EM-arrangören Ukraina.

Det såg dock ut som att England skulle få ett tidigt ledningsmål.

Jermain Defoe höll undan Andrej Jermolenko i inledningen och satte 1–0 – trodde han.

Men domaren ansåg att Defoe hållit undan ukrainaren ojuste och dömde bort målet.

– Ingen förstår varför målet dömdes bort. Det var ingen ojusthet och vi är inte glada över domslutet, säger Lampard.

Drömmål av Ukraina

Sedan fick Jermain Defoe ett kanonläge helt fri framför mål, men lyckades träffa målvakten Andrej Pjatov som räddade med en reflexräddning.

Sju minuter före pausvilan kom i stället en rejäl kalldusch för engelsmännen. Jevhen Konopljanka fick bollen några meter utanför straffområdet och knorrade in ledningsmålet i bortre krysset, otagbart för Joe Hart.

Efter paus jagade England frenetiskt efter ett kvitteringsmål och det såg ut som att det inte var deras kväll då Danny Welbeck träffade stolpen från nära håll.

Klumpig tackling av Gerrard

Men i 87:e minuten vände det äntligen för England. Jevhen Khacheridi tog med handen innanför straffområdet och Frank Lampard dunkade distinkt in 1–1 från straffpunkten.

– Jag var väldigt nöjd med att se straffen gå i mål, säger Lampard.

Något segermål kom dock aldrig. Strax efter kvitteringen grusades Englands offensiv då Steven Gerrard visades ut efter att ha fått sitt andra gult kort efter en klumpig tackling.

– Det är en tuff utvisning på Gerrard, så självklart är jag besviken, säger förbundskaptenen Roy Hodgson.

– Det är ett långt gruppspel och med tanke på att vi låg under med tio minuter kvar är det ett bra resultat, säger Frank Lampard.