Hattrick av Henry

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2007-09-29

Spräckte sin måltorka när Barça vann stort

Måltorkan tog slut Thierry Henry gjorde sina första spanska ligamål för Barcelona i 4-1-segern mot Levante på bortaplan. Fransmannen stod för ett hattrick – som bara tog 50 minuter att fixa till.

Noll mål av Thierry Henry – och noll mål utanför Camp Nou.

Sent på lördagskvällen rök båda nollorna all världens väg.

Henry gjorde hattrick i Barças 4-1-seger mot Levante.

Fransmannen Thierry Henry hade inte gjort ett enda mål i ligan för sin nya klubb Barcelona inför bortamötet mot Levante.

Satte hattrick på 50 minuter

Och Barcelona hade inte lyckats spräcka nollan i sitt bortaspel i ligan så här långt. 17 minuter efter avspark var två bekymmer bara ett minne blott.

Henry högg direkt på en målvaktstur och tryckte in 1-0 för Barça. Sju minuter senare rullade han in 2-0 efter att Messi stått för en läcker frispelning.

Strax efter halvtid fullbordade han sitt hattrick när han satte 3-0 distinkt.

Henry fick bollen till vänster i straffområdet, titt-fintade in mot Messi i mitten men valde i stället att slå in 3-0 på egen hand.

Två minuter senare signalerade tränaren Frank Rijkaard för ett byte. Messi tog emot en kross, drog sin försvarare och placerade behärskat in 4-0 i bortre.

Bytte efter firandet

När han firat klart sprang han ut till bänken – och bytte. Förutom målet stod han för två fina framspelningar.

Barcelona vann till slut med 4-1 och har kommit igång ordentligt trots att Ronaldinho och Eto'o saknas på grund av skador.

I och med segern tog Barça över serieledningen. Laget har inte förlorat på de inledande sex omgångarna och har imponerande 13-4 i målskillnad.

Och numera också en fransk skyttekung på väg mot storformen.