Albin Ekdal utvisad – första gången på fem år

Publicerad 2022-01-23

Albin Ekdal såg rött mot Spezia.

Landslagsmittfältaren blev utvisad i den 73:e minuten när hans Sampdoria förlorade med 0–1.

Svensken drog på sig en varning i början av andra halvlek borta mot Spezia efter en armbåge. Och med 20 minuter kvar av matchen gav Daniele Verde hemmalaget ledningen.

Sampdoria startade omgående sin jakt på en kvittering, men bara några minuter senare fick Ekdal sitt andra gula kort – och visades ut.

Arm i ansiktet

Ekdal tog emot bollen på offensiv planhalva och när han vände runt satte han vänsterarmen i motståndaren Jacopo Salas ansikte. Sala låg länge kvar och vred sig i gräset och efter en kortare konferens med domaren joggade svensken av planen.