Lewandowskis lekstuga – gör hattrick i CL

Uppdaterad 2022-09-08 | Publicerad 2022-09-07

Robert Lewandowski fortsätter leverera hattrick även i Barcelona.

34-åringen hann med två mål på skott utifrån och ett på nick mot Plzen när matchen bara var 67 minuter gammal.

I första halvlek mot Plzen gjorde Lewandowski ett mål med högerfoten från utanför straffområdet och det andra med huvudet från nära håll. I den 67:e minuten kom så polackens tredje mål. När han placerade in 4–1.
34-åringen lämnade Bayern München för Barcelona i somras efter åtta år hos de tyska jättarna. Anfallaren visar dock inga tecken på att sakta ner med fem mål på fyra matcher i La Liga och nu ett hattrick i Champions League-debuten för nya klubben.

PLUS: CL-panelen: Så slutar gruppspelet

Tränaren: ”Jag är kär”

Efter matchen hade tränaren Xavi Hernandez bara lovord för sin nya anfallare men det handlade inte bara om målen.

– Han vet var den tredje spelaren befinner sig och han läser ytor perfekt. Jag är kär. Värvningen av honom var fantastisk, säger Xavi enligt Goal.

Hattricket blir Lewandowskis sjätte i sin Champions League-karriär. I och med det är han ytterst nära att komma ikapp rekordet som Messi och Ronaldo delar på åtta var.

Matchen slutade 5–1 till Barcelona.

Lewandowski gjorde hattrick i CL-debuten för Barcelona.