Malmö FF går på knock hemma mot Djurgården

Publicerad 2022-10-20

Malmö FF går på knock hemma mot Djurgården.

Redan efter 26 minuter hade skåningarna skaffat sig en tvåmålsledning – och har i skrivande stund nu häng på Europaplatserna.

– Det är förjävligt billiga mål, säger Victor Edvardsen till Discovery+ i paus.

Malmö FF

Malmö har haft det trögt med målskyttet på senaste – men hemma mot Djurgården blev det ordning på torpet.

Efter att bara ha gjort ett mål på de tre senaste matcherna i allsvenskan hade skåningarna gjort två efter bara 26 minuter mot Stockholmslaget.

– Vi har haft lite otur i andra matcher. Idag visar vi från första minuten vilket duellspel och vilken spelidé vi har, säger Erdal Rakip till Discovery+ i paus.

Nytt för matchen var att Åge Hareide valde att kasta in både Erdal Rakip och Sören Rieks i startelvan. Ett beslut som skulle visa sig lyckosamt.

Har häng på Europaplatserna

Efter fem minuter höll sig den förstnämnde framme i straffområdet och stötte in 1–0. Drygt 20 minuter senare var det Sören Rieks tur. Han fick bollen serverad av Anders Christiansen, även det i straffområdet, och rullande enkelt in bollen bakom Widell-Zetterström till 2–0.

– Det är för dåligt försvar i egen box, det är förjävligt billiga mål, säger Victor Edvardsen.

I skrivande stund har skåningarna nu häng på Europaplatserna och är bara tre poäng bakom motståndaren Djurgården i tabellen.

I den andra halvleken svarade Djurgården för en supervändning. Elias Andersson, Kalle Holmberg och Marcus Danielson såg till att stockholmarna vände och tog tre poäng.