London Calling

”Många i den här klubben behöver en örfil”

London Calling: Dagens rubriker från Premier League och England

Av: 

Frida Fagerlund

FOTBOLL

Sågningarna avlöser varandra efter helgens galna möten och en (ny) engelsk trio är i blåsväder.

Här är dagens engelska fotbollsrubriker.

DAGENS SNACKIS

Två förfall dominerar givetvis tidningarna under måndagen. Dels Liverpools 2–7-förlust mot Aston Villa men framför allt Manchester Uniteds 1–6-haveri hemma mot Tottenham.

Patrice Evra, numera expert i Sky, tog förmodligen till de hårdaste orden när han skulle summera sin gamla klubbs insats: ”Jag förespråkar inte våld, men många i den här klubben behöver få sig en rejäl örfil”. Fransmannen tipsade även United-supportrarna om att köpa sig en spelkonsol i stället: ”Jag älskar min klubb men det här var förnedrande”.

En annan före detta spelare, Gary Neville, stämmer in i sågningarna: ”Det finns inga ursäkter för de elva spelare som befann sig ute på planen i dag, deras insats var patetisk. Deras kroppsspråk var fruktansvärt, det var andefattigt och ryggradslöst”.

Ole Gunnar Solskjaer hävdade att det var hans värsta förlust i karriären men var också mäkta upprörd över Erik Lamelas beteende. Spurs-spelaren, som fick Anthony Martial utvisad tidigt i matchen, borde ha fått en reprimand menar United-tränaren: ”Vore det min son hade han fått leva på bröd och vatten i två veckor”.

José Mourinho var, trots krossen, ovanligt lugn i sina utspel. Vad gäller situationen med Lamela och Martial säger portugisen: ”Jag såg inte den. Kanske kommer jag göra det så småningom. Om det är några som inte ska klaga på VAR-beslut så är det definitivt Manchester United”.

DAGENS SKADEKRIS

Många lär se fram emot Merseysidederbyt mellan Everton och Liverpool extra mycket just i år. Klubbarna möts efter landslagsuppehållet, men Jürgen Klopp får klara sig utan Alisson. Målvakten, som skadade axeln på träning, missade gårdagens möte och kan bli borta i upp till sex veckor. Förutom derbyt inkluderar det även matchen mot Manchester City.

DAGENS ÖVERTRAMP

Englands trio Jadon Sancho, Ben Chilwell och Tammy Abraham är i blåsväder efter att ha brutit mot regeringens coronarestriktioner. Abraham, som fyllde 23 år i dagarna, fick bland annat en överraskningsfest i present. Runt 20 personer hade samlats för att fira Chelsea-anfallaren under lördagen, något som strider mot regeln om max sex personer. Övertrampet kan resultera i böter på omkring 10 000 pund.

Hur detta kommer inverka på den kommande landslagssamlingen, som är anledningen till att Dortmunds Sancho är hemma i England, är oklart. Abraham släppte senare en offentlig ursäkt.

DAGENS ORO

”Vi är väldigt, väldigt oroliga”, säger Nuno efter 1–0-segern över Fulham. Anledningen är att Wolves-tränaren räds sina spelares hälsa under det kommande landslagsuppehållet. ”Vi är alltid oroliga när de åker iväg”, fortsätter han. ”Man försöker hålla koll på hur de mår men det är svårt eftersom vi inte har mandat att göra något”. Pedro Neto stod för segermålet under söndagen, en välbehövlig vinst efter 0–4-förlusten mot West Ham.

DAGENS SUCCÉ

Manchester Uniteds dubbelvärvning av Christen Press och Tobin Heath har lett till tröjförsäljningssuccé, skriver Daily Mail. De amerikanska världsstjärnorna har sålt fler tröjor under sina tre första dagar än någon annan United-spelare tidigare – kvinnlig som manlig.

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion | Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

LÄS VIDARE

Förbundskaptenens bitiga svar till Mourinho

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

London Calling

Premier League

London Calling

Patrice Evra

Anthony Martial

Ole Gunnar Solskjaer

Manchester United