AIK kopplade inte greppet om silvret

Uppdaterad 2016-11-01 | Publicerad 2016-10-31

Har det ändå i egna händer

Efter 0–0 borta mot Jönköpings Södra ligger nu AIK och Norrköping på samma poäng i tabellen.

Och årets silverstrid i Allsvenskan blir tajt.

– Vi får en poäng med oss och det blir viktigt, säger AIK-tränaren Rickard Norling till C-more.

AIK Fotboll

Och det var gästerna inledde matchen bäst.

Under de första 25 minuterna var det AIK som förde spelet men lyckades aldrig skapa någon riktigt farlig chans.

Sedan kom J–Södra in i matchen och resten av halvleken var mer eller mindre en jämn tillställning.

Hemmalaget fick halvlekens bästa chans när Tom Siwe slog in en boll i straffområdet och hittade Tommy Thelins panna.

Bolleng gick rakt i ribban och J-Södra var bara millimeter från att lämna första halvlek med ledning 1–0.

– Vi fastnar lite grann. Vi kommer fram med men det blir lite statiskt. Det är tajt där ute och det hoppar och far och är inte helt lätt, säger Norling.

"Blir låsta"

I andra halvlek var det återigen J-Södra som var närmast ett ledningsmål.

Joakim Karlsson fick bollen alldeles framför mål, men mittfältaren fick inte riktigt kontroll på bollen och Daniel Sundgren i AIK kunde rensa.

Trots en sen press från gästande AIK skulle matchen förbli mållös och J-Södratränaren Jimmy Thelin var nöjd med sitt lags insats.

– Jag tycker att spelarna gör det väldigt bra mot ett bra lag. AIK blir låsta i sekvenser och det krävs att någon går bort sig för att det ska bli någon målchans.

Hotade att avbryta matchen

Precis innan halvtidspausen kastades ett knallskott in på planen.

Huvuddomare Mohammed Al-Hakim stoppade matchklockan och gick bort mot fjärdedomaren.

En gång till och jag bryter, hördes Al-Hakim säga direkt i sändning.

Spelet fortsatte snabbt därefter och de sista minuterna av halvleken kunde spelas av.