Hahn förstörde Bayerns guldfest

Uppdaterad 2016-05-03 | Publicerad 2016-04-30

Wendts Mönchengladbach tog poäng på Allianz arena

Pep Guardiola får lägga skumpan på kylning.

Seger hemma mot Mönchengladbach hade inneburit fjärde raka ligatiteln för Bayern München.

Men en sen kvittering av bortalagets André Hahn sköt upp firandet på Allianz arena.

Bayern München går mot en stark säsong och har fortfarande chansen att ta hem trippeln.

Den tyska storklubben möter Borussia Dortmund i den inhemska cupfinalen den 21 maj och på tisdag hoppas tränare Pep Guardiola att hans lag ska vända 0–1-underläge till seger i Champions League-semin mot Atletico de Madrid.

På lördagen såg det länge ut som att den första titeln skulle inkasseras.

Thomas Müller gav ett reservbetonat Bayern ledningen tidigt i första halvlek hemma mot Borussia Mönchengladbach.

Hemmalaget såg där ut att gå mot fjärde raka ligatiteln – vilket hade inneburit nytt rekord i Bundesliga.

Oscar Wendt nära självmål

Svenske vänsterbacken Oscar Wendt spelade hela matchen för bortalaget och var en hårsmån från att utöka Bayerns ledning till 2–0 i den 42:a minuten när han rensade bollen bara centimetrar utanför stolpen.

Men Mönchengladbach spelade upp sig rejält i andra halvlek och fick välförtjänt in en kvittering i den 72:a minuten.

André Hahn fick ett halvt friläge och sköt distinkt in kvitteringen lågt vid Manuel Neuers vänstra stolpe.

Eftersom Borussia Dortmund samtidigt inte hade några bekymmer hemma mot Wolfsburg och vann med hela 5–1 är gapet nu fem poäng upp till Bayern München med två omgångar kvar.

I stället får laget lägga champagnen på kylning fram till nästa ligamatch när laget möter Ingolstadt på bortaplan.