Hånat Bajen skämde ut sig

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2010-05-13

”Två solklara röda kort”

Hammarby drabbades av tre nya tunga skador, förlorade med 0-1 mot Öster och hånades av sin egen publik hemma på Söderstadion.

Då rann det över för spelarna.

Petter Furuseth sänkte motståndaren Freddy Borg med en knytnäve i den andra halvleken och strax innan full tid gav även målvaken Johannes Hopf Öster-mittfältaren Alexander Henningsson en eftersläng.

– Vi är lika frustrerade som dem (fansen), säger Furuseth till Sportbladet.

Hammarby hade en tung kväll hemma på Söderstadion och hånades av sin egen publik som började ropa efter klubbens utvecklingslag HTFF. Det fick det att rinna över rejält för de pressade spelarna.

Efter en närkamp på kanten i den 64:e minuten sökte Petter Furuseth upp motståndaren Freddy Borg vid kanten och gav Östermittfältaren en knytnäve i sidan.

Solklara röda kort

Borg föll till marken men Furuseth visade ingen ånger utan vinkade bara åt motståndaren att resa sig.

– Hade assisterande domaren sett vad som händer är det ett solklart rött kort, säger Anders Andersson i TV4 Sport.

Efter 78 minuter fick även målvakten Johannes Hopf nog. Östers Alexander Henningsson kom in sent och hårt i en luftduell mot 22-åringen. Målvakten blev rejält irriterad och puttade omkull Henningsson.

Men domaren Antti Kanerva nöjde sig med att varna Hopf.

– Det är en solklar utvisning. Det är svagt av domaren, säger Andersson.

Tio skador

Situationerna sammanfattar hårt skadedrabbade Hammarbys frustration i matchen. Laget hade tvingats att använda alla sina tre byten redan efter 51 minuter.

Sebastian Bojassén klev av först med smärtor i vaden, Linus Hallenius gav upp efter 45 minuter på grund av sin lårskada och efter 51 minuter bars Isak Dahlin ut på bår med en knäskada.

Med de tre borta orkade inte Hammarby utan Niklas Mobergs mål för Öster efter 55 minuter blev matchens enda. Förlusten är Hammarbys andra raka mot en nykomling på hemmaplan och laget buades ut efter matchen.