Napoli-bossen: "Det är inte etiskt rätt"

Av: Kristopher Karlsson

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

De Laurentiis sågar PSG efter att ha sålt sin skyttekung

Foto: Cavani anlände till Paris i går och genomgick en läkarundersökningen. PSG väntas presentera sin jättevärvning på den presskonferens som klubben kallat till kl 16 i dag.

Franska storklubben Paris SG har kallat till presskonferens klockan 16 i dag – enligt franska medier för att presentera Edinson Cavani, 26, som nyförvärv.

Men Napoli-presidenten Aurelio De Laurentiis är knappast lycklig över att ha sålt sin guldklimp.

– Problemet med dessa klubbar är att de ägs av företag med presidenter som är redo att betala absurda summor pengar, säger han till Goal.

Cavani är en av Europas allra hetaste anfallare. Som följd av det har han ihärdigt ryktats bort från klubblaget Napoli under våren och sommaren. De senaste veckorna har allt handlat om PSG:s intresse och mycket riktigt landade den uruguayske anfallaren i Paris i går morse för att genomgå en läkarundersökning och skriva på ett femårskontrakt med den storsatsande franska ligamästaren.

För att lösa Cavani från kontraktet med Napoli var PSG tvunget att aktiva anfallarens utköpsklausul på runt 550 miljoner kronor. Serie A-klubben ville nämligen inte sälja.

"Absurda summor"

– Utan klausulen hade jag inte ens funderat över att sälja honom. Det är en principsak. Man kan inte köpa allt – det är inte etiskt rätt, säger Napolis president Aurelio De Laurentiis till Goal och fortsätter med kritiken:

– Problemet med dessa klubbar är att de ägs av företag med presidenter som är redo att betala absurda summor pengar. Jag är övertygad om att Real Madrid, Manchester City eller Chelsea aldrig hade spenderat 550 miljoner kronor.

Cavani har varit utmärkt för Napoli sedan han kom till klubben från Palermo inför säsongen 2010/11 och har gjort 26, 23 respektive 29 mål de senaste tre säsongerna. Med sina 29 mål den gångna säsongen vann han den italienska skytteligan.

Klarat läkarundersökning

Målspottandet gjorde det allt svårare för Napoli att hålla tag i sin guldklimp.

– Varje år vad jag tvungen att öka hans prislapp. Det blev så högt att han till slut kostade mer än vad Bayern München tjänade på att vinna Champions League. Sedan började han berätta för mig att han ville lämna.

Enligt l'Equipe klarade Edinson Cavani läkarundersökningen under gårdagen och PSG har idag kallat till presskonferens på Parc des Princes klockan 16.00 – enligt franska medier för att presentera Cavani som nyförvärv.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.