Ny seger för Barcelona

Uppdaterad 2011-03-08 | Publicerad 2006-01-15

Henke kom in i slutskedet

Barcelonas segersvit blir allt längre, på söndagen besegrades Athletic Bilbao med 2–1, klubbens 17:e raka vinst. Barcelonas Henrik Larsson fick följa större delen av matchen från avbytarbänken men byttes in med sju minuter kvar av matchen.

Då hade Bilbao tagit ledningen men Barcelona vänt matchen efter att Ronaldinho först gjort mål på straff i den 36:e minuten, därefter stod argentinska forwarden Leo Messi för segermålet i 51:a minuten. I slutet av matchen fick Barcelona portugisiske mittfältaren Deco utvisad. Efter att halva säsongen nu är avklarad så har Barcelona sju poängs försprång till tvåan Osasuna som i lördags förlorade med 0–2 mot Valencia.

Bottenlaget Alaves stod för omgångens överraskning när man besegrade Deportivo La Coruna med 2–0, vilket gav nya tränaren Juan Carlos Oliva en smakstart.