Tottenham kopplade grepp om Champions League-platsen

Publicerad 2018-04-30

Tottenham vann hemma mot Watford och tog ett fast grepp om den sista CL-platsen i Premier League.

Stjärnorna Dele Alli och Harry Kane gjorde varsitt mål i kvällens 2–0-seger.

– Vi vill komma så högt upp som möjligt i tabellen. Vinner vi resten av matcherna kan vi ta tredjeplatsen, säger Kane efter matchen.

Inför kvällens match låg Tottenham fyra i Premier League, två poäng före Chelsea som dessutom hade spelat en match mer.

När Londonrivalerna nu har spelat lika många matcher är avståndet fem poäng och med tre omgångar kvar av Premier League har Tottenham därmed tagit ett fast grepp om den sista Champions League-platsen.

Tottenham tog ledningen mot Watford hemma på Wembley i matchens 16:e minut efter att målvakten Orestis Karnezis stått för en rejäl bjudning. Greken gick ut och plockade ett inlägg från Trippier, men tappade bollen ur sin famn och ner framför fötterna på Eriksen som spelade vidare till Dele Alli. Helt ren framför mål och utan någon målvakt framför sig kunde han enkelt raka in 1–0.

Fyra mål efter Salah

Watford skapade flera chanser i första halvlek och både Doucouré och Richarlison var nära att kvittera.

I stället utökade Harry Kane till 2–0 bara några minuter in i andra halvlek. Anfallaren placerade in sitt 27:e Premier League-mål för säsongen (fyra färre än Mohamed Salah) på en passning från Trippier.

Även i andra halvlek skapade Watford flera heta målchanser. I den 71:a minuten hade Deulofeu en boll i mål, men vinkades av efter att ha sprungit offside.

Matchen slutade 2–0 till Tottenham.

– Det var en skön seger. Det här behövde vi. Men vi kunde ha spelat bättre, särskilt i första halvlek. Vi hade tur som ledde med 1–0 då. Men vi vann, och det är det viktigaste. Lloris gjorde en rad fina räddningar för oss under hela matchen, säger Harry Kane till PLTV.

Jagar Liverpool

Efter segern har Tottenham bara en poäng upp till trean Liverpool, som dessutom har en match mer spelad.

– Jag är glad att jag gjorde mål igen och ser fram emot nästa match. Det är tre matcher kvar och jag känner mig bra, så vi får se vad som händer. Vi vill komma så högt upp som möjligt i tabellen. Vinner vi resten av matcherna kan vi ta tredjeplatsen, säger Kane.

I de tre avslutande omgångarna ska Tottenham möta West Bromwich, Newcastle och Leicester. För Liverpool väntar matcher mot Chelsea och Brighton, medan femman Chelsea utöver Liverpool ska möta Huddersfield och Newcastle.

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se