League One-jumbon chockade Tottenham i FA-cupen

Publicerad 2018-02-18

Se FA-cupen på Kanal 5 och Eurosport samt fler höjdpunkter från FA-cupen på Eurosport.se

League One-jumbon Rochdale mot Premier League-femman Tottenham.

Då stod Rochdale för en jätteskräll och skakade fram ett omspel i FA-cupens åttondelsfinal.

Tottenham vände underläge till ledning – innan Rochdale kvitterade på övertid.

I tisdags mötte de Juventus på bortaplan i åttondelsfinal i Champions League.

I dag väntade League One-jumbon Rochdale i åttondelsfinal i FA-cupen. Och det på planen som kallats för den värsta i det engelska ligasystemet.

Man kan väl lugnt säga att Tottenham upplevde lite kontraster i sina motstånd den här veckan.

Och efter att ha hämtat upp 2–0 till 2–2 mot Juventus räknade de flesta med att Tottenham skulle köra över tredjedivisionslaget. Men riktigt så blev det inte.

Chockade Tottenham i 45:e

Rochdale stod upp bra i första halvlek och precis före halvtidsvilan chockade man Premier League-femman genom att ta ledningen. Ian Henderson satte 1–0 distinkt efter en snabb spelvändning.

Underläge i halvtid, men Tottenham skulle vända. En kvart in i andra halvlek gjorde PSG-nyförvärvet Lucas Moura sitt första mål för klubben när han kvitterade till 1–1.

Stjärntrion inbytt

Det mesta handlade därefter om Tottenham som jagade ett 2–1-mål och bytte in trion Harry Kane, Dele Alli och Erik Lamela för att fixa vinsten.

Och efter att Alli fällts sköt Kane in 2–1 från straffpunkten i den 88:e minuten. Matchen därmed avgjord?

Nej då.

Rochdale lyckades svara och kvitterade till 2–2 på övertid genom Steve Davis inför extatiska hemmafans. Därmed väntar omspel på Wembley mellan lagen.

– Det är varje barns dröm och vi kommer ha turen att få spela där, säger 2–2-skytten Davies till BBC Sport.

Nytt omspel för Tottenham

Tottenham tvingades även till omspel i förra omgången av FA-cupen mot Newport, från engelska fjärdedivisionen.

– Det är inte enkelt att vinna sådana här typer av matcher. Självklart ville vi vinna men vi har fortfarande möjligheten att göra det, säger tränaren Mauricio Pochettino till BBC Sport.